compass bilboard.jpg

muzeul-casa-sfatului_c8384.jpg

Muzeul de Artă Braşov aduce în atenţia publicului un moment important din istoria culturii braşovene. În data de 19 februarie 2020 se împlinesc 70 de ani de la deschiderea primelor expoziţii permanente ale Muzeului de Artă Braşov şi Muzeului de Etnografie, la etajul Casei Sfatului.

În 1949, la Brașov, a fost înfiinţat Muzeul Central (Muzeul de Stat). Deschiderea festivă a muzeului, cu secțiile Pinacotecă și Etnografie, a avut loc în 19 februarie 1950, iar în 22 august 1951 a fost deschiderea festivă a Secției Pictură.

Pinacoteca reunea lucrări aparţinând maeştrilor artei româneşti şi transilvănene. Erau expuse 23 de lucrări de pictură de Nicolae Grigorescu, alături de opere semnate de Theodor Aman, Ion Andreescu, Ștefan Luchian, Nicolae Vermont, Gheorghe Petrașcu, Nicolae Grant și Constantin Artachino.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În anii următori au fost incluse în expoziție obiecte de artă decorativă europeană și orientală. Majoritatea lucrărilor de artă expuse în Pinacotecă se regăsesc în actuala expoziţie permanentă a Muzeului de Artă Braşov.

sursa foto: captură facebook