compass bilboard.jpg

WhatsApp_Image_2019-06-05_at_12.09.23_a7614.jpeg

Șosea cu doi metri mai largă, ziduri de sprijin consolidate, două poduri noi și patru poduri reabilitate. Sunt câteva din investițiile cu care Guvernul României vrea să schimbe numele popular al Drumului Național 1S, Șercaia - Hoghiz.

Investițiile pentru modernizarea "Drumului rușinii" costă peste 145 milioane de lei și vor fi acoperite din bugetul de stat. Indicatorii tehnico-economici pentru această investiție au fost aprobați de Guvern luni, pe 3 iunie.

DN1S va fi lărgit de la șapte la nouă metri. Se creează acostamente mai mari, iar fiecare bandă de circulație va avea 3,5 metri lățime, în loc de trei, câți are în prezent. Se va lucra, în locurile vulnerabile, la refacerea structurii de bază a drumului și la repararea sistemului pentru drenarea apelor pluviale.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Drumul Național 1S leagă două artere de circulație extrem de importante: DN1, Brașov - Făgăraș cu DN13, Brașov - Sighișoara. Punctele de conexiune sunt la Șercaia și respectiv Hoghiz. Șoseaua a avut, până în 2014, statut de drum județean. CNAIR a preluat însă drumul și a făcut reparații de suprafață, cu asfalt reciclat, în 2015.

DN1S are o lungime de aproape 24 de kilometri. Modernizarea trebuie terminată în trei ani, de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. 

Despre autor
Author: Baroti Regina