compass bilboard.jpg

olimpiada_eb218.jpg

Lotul olimpic de filosofie a obținut două mențiuni la a XXVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie (IPO), desfășurată la Roma.

 

Olimpiada Internațională de Filosofie (IPO) a avut loc în perioada 16 - 19 mai, la Roma. Performanța a fost reușită de Horia-Ștefan Lixandru (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti - premiul I în cadrul etapei naționale) și Ioan-Victor Popa (Colegiul Național „Sfântul Sava” din Bucureşti - premiul al II-lea la etapa națională).

„Echipa României a fost coordonată și însoțită de Elena Florina Oțet - profesor la Liceul „Andrei Mureșanu” din Brașov (membru fondator al competiției și membru al juriului internațional) și profesor Eugen Stoica (membru al juriului și comitetului internațional). Tema generală a competiţiei din acest an a fost Cultural Heritage and Citizenship şi a prilejuit prezentări şi dezbateri academice pentru toți participanții: elevi și profesori”, a anunțat Ministerul Educației..

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

La Olimpiadă au participat peste 100 de concurenți din 48 de țări (Europa, Asia, America de Nord și America de Sud).

 

„Olimpiada Internaţională de Filosofie a fost înfiinţată în 1993 la iniţiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia şi Ungaria şi este oficial recunoscută de UNESCO. România a participat fără întrerupere şi a găzduit de două ori această competiție: Braşov (1998) și Iaşi (2008)”, a mai precizat MEN.

Contactează Redacția Observatorulbv.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


 

KHS-2019-Banner-300x600_e2174.gif