compass bilboard.jpg

9poza-covid-002_8edc0.jpg

Pe Facebook s-a viralizat o pseudo-rețetă intitulată ”kit anti-covid” despre care medicii susțin că poate fi periculoasă pentru sănătatea celor care o folosesc.

Pe lista propusă pe post de “kit împotriva COVID” pentru acasă, care apare în mai multe postări Facebook, figurează paracetamol, gargară cu betadina (aeție, este produs pentru uz medical extern!), vitamina C şi D3, Complex B Vapor + capsule pentru abur Oximetru Cilindru de oxigen.

Medicii atrag atenția că unele substanțe pot dăuna grav sănătății în forma recomandată de ”specialiștii” de pe Facebook.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

“Betadina este un produs medical care este destinat să fie folosit de către profesionişti în domeniul sănătăţii. Poate să dea arsuri dacă este pusă pe piele o perioadă mai lungă, pe anumite tipuri de răni, pe mucoase, cu atât mai mult pe mucoasa bucală, dacă faci gargară cu ea. Aşa ceva nu este descris medical. Scade încrederea pacienţilor în medici, pentru că, uite, medicii nu au spus de lucrul ăsta, dar au găsit ei pe undeva pe internet şi astfel pun la îndoială recomandările medicale, spun că ştiu ei mai bine”, a declarat Ovidiu Ciobotaru, medic internist, pentru libertatea.ro.