compass bilboard.jpg

olx_ba4ca.jpg

Mai mulți utilizatori ai platformei olx au primit sms sau e-mail cu o notificare de ștergere a anunțurilor dacă nu plătesc o taxă suplimentară, de 5 lei. Tentativa de fraudă a fost confirmată și de companie.

Comunicatul olx:

De curând, am identificat un atac de phishing și vrem să se asigure că nu cazi în capcană.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Câțiva utilizatori OLX au primit în ultima perioadă un SMS sau un e-mail scris în numele echipei noastre de suport, conform căruia anunțul lor va fi exclus dacă nu se plătește o anumită sumă de bani. Pentru că suma cerută e mică, de obicei 5 lei, utilizatorii pot fi tentați să facă plata, moment în care li se iau datele cardului bancar și se incearcă apoi plăți mult mai mari.

Echipa noastră lucrează la remedierea situației, dar între timp amintim câteva reguli prin care să te protejezi:

  • Echipa de moderare OLX nu îți va cere niciodată să dai bani ca să “treacă” anunțul. Singura metodă pentru ca oferta ta să fie publică e să respecți întocmai regulile OLX.
  • Nu e niciodată nevoie să publici datele cardului tău pe alt site. Dacă ți se cere asta, semnalează-ne situația, pentru că e vorba despre altcineva.
  • Păstrează mereu conversația pe chatul OLX. Când muți pe altă platformă de comunicare conversația cu un vânzător, cumpărător sau chiar cineva de la noi din echipă, nu mai avem control asupra discuției.
  • Evită orice plată în avans, indiferent de pretextul cu care vine alt utilizator sau cineva de la noi. Singurele servicii plătite pe OLX sunt cele de promovare a anunțurilor, marcate în mod clar.