compass bilboard.jpg

43322872_167323844196009_485221542263783424_n_7298d_0829c.jpg

Numeroși clienți ai Telekom au depus plângeri la Poliție și ANCOM după ce s-au trezit că trebuie să achite servicii pe care nu le-au solicitat. Un bucureștean a aflat astfel că semnătura i-a fost falsificată pentru un telefon scump, pe care nu l-a primit!

Potrivit libertatea.ro, anul trecut, zeci de clienți au acuzat compania Telekom că le-a falsificat semnătura pe contracte, apoi le-a facturat servicii sau produse pe care nu nici nu le-au cerut, nici nu le-au primit.

Unul dintre clienți a povestit pentru sursa citată că a fost contactat telefonic de un reprezentant al companiei, care i-a făcut o ofertă de abonament de voce, împreună cu un telefon nou, însă a refuzat. După o lună, facturile i-au venit majorate cu costul noului abonament, prezentat în oferta refuzată anterior și nici nu a primit telefonul pe care compania i l-a facturat. În baza de date a Telekom există un „aviz de recepţie”, pe care clientul l-a văzut după ce a sesizat ANCOM, însă spune că semnătura este falsă – recepţia coletului nu s-a realizat.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Zeci de astfel de sesizări au ajuns la Poliție și ANCOM, fără ca facturile umflate ilegal să fie anulate până acum de operator. La solicitarea libertatea.ro, Telekom a transmis următorul punct de vedere:

„Telekom tratează în mod profesionist orice situație care poate ridica suspiciuni de fraudă și investighează intern fiecare situație semnalată de către clienți sau de către autorități și, în funcție de rezultatele investigațiilor, ia măsurile necesare, în conformitate cu legislația în vigoare”.

Citeşte întreaga ştire pe libertatea.ro: Facturi umflate cu contracte inventate. Zeci de oameni au mers la Poliţie să acuze că Telekom le-a falsificat semnătura