Acasă Blog

Coral Impex anunță acțiuni de deratizare în Brașov

0
coral deratizare

SC CORAL IMPEX SRL, IN CALITATE DE PRESTATOR DE SERVICII DE DERATIZARE, DEZINSECTIE, DEZINFECTIE, IN BAZA CONTRACTULUI DE PRESTARI SERVICII NR. 207/94518/29.06.2023 INCHEIAT CU MUNICIPIUL BRASOV:

In conformitate cu Programul Unitar de Actiune si cu prevederile legislative in vigoare va informeaza urmatoarele:

1) In perioada 16 – 17.04.2024  in intervalul orar 06:00-11:00 va efectua actiunile de:

–  tratamente fitosanitare pentru combatere boli si daunatori la plantatii de trandafiri si buxus in Municipiul Brasov.

Produsele utilizate pentru tratamente fitosanitare la trandafiri si buxus sunt:

 • CORAGEN omologat de catre Ministerul Agriculturii, cu o concentratie a solutiei de lucru de 1,5 ML produs in 10 litri de apă;
 • SCORE 250EC omologat de catre Ministerul Agriculturii, cu o concentratie a solutiei de lucru de 2,5 ML produs in 10 litri de apă;

Substanta utilizata nu este toxica pentru oameni si animale, este biodegradabila aplicata in mediul exterior.

Rugăm cetățenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici, să își ia toate măsurile pentru a nu intra in raza directă de acțiune a utilajelor de pulverizat. De asemenea, rugăm proprietarii locuințelor cu ferestre situate la o distanță de maxim 20 de metri față de aliniamentul stradal să țină ferestrele închise în perioada 16-17.04.2024  in intervalul orar mentionat.

Crescatorii de albine sunt rugati ca in perioada efectuarii tratamentelor fitosanitare sa ia toate masurile pentru protejarea familiiilor de albine, in caz contrar SC CORAL IMPEX si Primaria Municipiului Brasov sunt absolvite de orice responsabilitate.

In cazul in care conditiile meteorologice vor impiedica desfasurarea acestor actiuni, perioada de efectuare a activitatilor va fi reprogramata.                     

Rugăm cetățenii din raza administrativ teritorială a municipiului Brasov să respecte măsurile indicate în prezentul anunț.

Pentru informații suplimentare sau mai multe detalii vă stăm la dispoziție la nr. de telefon 0268/331.299 sau e-mail:[email protected]

Acțiuni de dezinsecție pentru combaterea capușelor anunțate de Coral Impex în Brașov

0

Societatea Coral Impex anunță începerea unor acțiuni de dezinsecție, în perioada următoare, pe domeniul public din Brașov.

Potrivit societății, acestea se vor desfășura în perioada 9-15 aprilie, în intervalul orar 06.00-11.00

Acțiunile de dezinsecție vizează combatere căpușelo pe domeniul public și privat al Municipiului Brașov;

Produsul utilizat pentru dezinsecție este:

– CYMINA SUPER, avizat de Ministerul Sănătății, cu o concentrație a soluției de lucru de 100 ml produs in 10 litri de apă;

Substanța utilizată nu este toxică pentru oameni și animale, este biodegradabilă aplicată în mediul exterior.

Rugăm cetățenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici, să își ia toate măsurile pentru a nu intra in raza directă de acțiune a utilajelor de pulverizat. De asemenea, rugăm proprietarii locuințelor cu ferestre situate la o distanță de maxim 20 de metri față de aliniamentul stradal să țină ferestrele închise în perioada 09 – 15.04.2024 în intervalul orar menționat.

În caz de inhalare, contact cu pielea, ochii sau ingerare măsurile care trebuie respectate sunt:

 • Pentru produsul Cymina Super:

Inhalare: Duceți subiectul la aer curat. Dacă respirația se oprește, faceți respirație artificială. Sunați imediat un medic.

Contactul cu pielea: Scoateți hainele contaminate. Se va face imediat duș. Spălați hainele contaminate înainte de a le refolosi.

Contactul cu ochii: Scoateți lentilele de contact. Spălați imediat cu multa apă timp de cel puțin 15 minute, deschizând bine pleoapele. Consultați un medic dacă problema persistă.

Ingerare: Apelați imediat un medic. NU se va induce stare de vomă. Nu administrați nimic care nu este autorizat în mod expres de medic.

Crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine, în caz contrar SC CORAL IMPEX și Primăria Municipiului Brașov sunt absolvite de orice responsabilitate.

În cazul în care condițiile meteorologice vor impiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată.

Rugăm cetățenii din raza administrativ teritorială a municipiului Brașov să respecte măsurile indicate în prezentul anunț.

Pentru informații suplimentare sau mai multe detalii vă stăm la dispoziție la nr. de telefon 0268/331.299 sau e-mail: [email protected]

De ce merită să investești în decorarea locuinței cu piatră naturală. Care sunt avantajele

0
stona

Într-o lume în care sustenabilitatea și durabilitatea devin criterii esențiale în alegerile noastre cotidiene, piatra naturală se distinge ca o opțiune preferată pentru amenajări interioare și exterioare. Alegerea pietrei naturale pentru proiectele de construcție sau renovare nu doar că adaugă valoare estetică spațiului tău, dar vine și cu o serie de beneficii pe termen lung care justifică investiția inițială. Iată de ce piatra naturală este o alegere înțeleaptă și durabilă.

Durabilitate și Longevitate

Piatra naturală, cu variațiile sale precum marmura, granitul, calcarul și ardezia, este renumită pentru rezistența și durabilitatea sa. Este capabilă să reziste secole, fără a-și pierde frumusețea sau funcționalitatea, spre deosebire de alte materiale care se pot deteriora sau demoda rapid. Această longevitate o face o alegere economică pe termen lung, deoarece costurile de înlocuire și întreținere sunt semnificativ reduse.

Întreținere Minimă

Deși orice material necesită un anumit nivel de îngrijire pentru a-și păstra aspectul, piatra naturală este relativ ușor de întreținut comparativ cu alte opțiuni de finisaj. Majoritatea suprafețelor din piatră naturală necesită doar curățare periodică cu apă și săpun neutru, iar sigilarea periodică poate ajuta la prevenirea pătrunderii petelor.

Valoare Estetică și Unicitate

Fiecare piesă de piatră naturală este unică, cu modele și nuanțe variate care nu pot fi replicate complet de materialele sintetice. Această unicitate adaugă o valoare estetică inegalabilă oricărui proiect, fie că este vorba de pardoseli, blaturi, fațade sau elemente decorative. Piatra naturală se adaptează la o varietate de stiluri de design, de la clasic la modern, oferind o senzație de eleganță și rafinament care crește valoarea proprietății.

Sustenabilitate

Piatra naturală este un material ecologic, extras din pământ și prelucrat cu un impact minim asupra mediului. Fiind un material 100% natural, este complet reciclabil și nu emite substanțe toxice în mediul înconjurător. În plus, eficiența sa termică contribuie la reducerea consumului de energie, făcând-o o opțiune prietenoasă cu mediul pentru proiecte de construcție sustenabile.

Versatilitate

Piatra naturală oferă o versatilitate impresionantă în aplicații, putând fi utilizată atât în interior, cât și în exterior, în diverse moduri: pavaje, blaturi, ziduri, fațade, elemente decorative și multe altele. Aceasta se poate adapta la orice viziune de design, oferind soluții personalizate pentru nevoile specifice ale fiecărui proiect.

Investiția în piatră naturală pentru proiectele de amenajare aduce o serie de avantaje durabile care depășesc costul inițial. Durabilitatea, valoarea estetică, întreținerea minimă, sustenabilitatea și versatilitatea sunt doar câteva dintre motivele care fac din piatra naturală o opțiune preferată pentru consumatorii conștienți de calitatea și durabilitatea alegerilor lor. Prin alegerea pietrei naturale, nu doar că îmbunătățești aspectul spațiului tău, dar contribui și la un viitor mai sustenabil.

Pentru a descoperi mai multe despre fascinanta lume a pietrei naturale și pentru a găsi inspirație pentru proiectul dvs. de design interior, vă invităm cu căldură să ne vizitați în showroomurile noastre, sau pe site :www.stona.ro
– Showroom Stona, Șoseaua Pipera nr.48, București
– Showroom / Depozit : Comuna Brazi – Sat Popesti, str. Parului, nr. 82

Tratamente fitosanitare la arbori, în Brașov, în perioada următoare. Anunțul Coral Impex

0
Angajat SC Coral Impex SRL efectuează tratamente fitosanitare

Societatea Coral Impex anunță că, în perioada 28-29 martie, vor fi efectuate tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la arbori în municipiul Brașov

„În conformitate cu Programul Unitar de Actiune si cu prevederile legislative in vigoare va informeaza urmatoarele:

În perioada 28 – 29.03.2024  in intervalul orar  21:00-03:00, va efectua acțiunile de:

 • tratamente fitosanitare pentru combatere boli si daunatori la arbori, in Municipiul Brasov.

Produsul utilizat pentru tratamente fitosanitare la arbori este:

 • YAGOS, omologat de către Ministerul Agriculturii, cu o concentratie a solutiei de lucru de 150 ml produs in 10 litri de apă;

Substanța utilizată nu este toxică pentru oameni și animale, este biodegradabilă aplicată în mediul exterior.

Rugăm cetățenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici, să își ia toate măsurile pentru a nu intra în raza directă de acțiune a utilajelor de pulverizat. De asemenea, rugăm proprietarii locuințelor cu ferestre situate la o distanță de maxim 20 de metri față de aliniamentul stradal să țină ferestrele închise în perioada 28 – 29.03.2024  in intervalul orar mentionat.

Crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada efectuării tratamentelor fitosanitare să ia toate măsurile pentru protejarea familiiilor de albine, în caz contrar SC CORAL IMPEX și Primăria Municipiului Brașov sunt absolvite de orice responsabilitate.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată.

Rugăm cetățenii din raza administrativ teritorială a municipiului Brașov să respecte măsurile indicate în prezentul anunț.

Pentru informații suplimentare sau mai multe detalii vă stăm la dispoziție la nr. de telefon 0268/331.299 sau e-mail:[email protected]”, au transmis reprezentanții Coral Impex prin intermediul unui comunicat de presă.

Încep acțiunile de deratizare în Brașov. Anunțul Coral Impex

0
angajat SC Coral Impex SRL deratizare Brasov

Societatea Coral Impex anunță demararea acțiunilor de deratizare pe domeniul public și privat din municipiul Brașov. Acestea vor avea loc în perioada 20-29 martie, în intervalul 09.00-18.00.

Acțiunile de deratizare sunt efectuate în baza contractului de prestări servicii nr. 207/94518/29,06,2023 încheiat cu Primăria Municipiului Brașov.

„În perioada 20 – 29.03.2024 în intervalul orar  09:00-18:00, vor fi efectuate acțiuni de deratizare pe raza domeniului public și privat al municipiului Brașov.

Produsul utilizat este:

 • COLBROM, sub formă de pastă de culoare albastră, avizat de Ministerul Sănătății;

Norma de utilizare este de 0,8 gr/mp. Capcanele de rozătoare sunt confecționate din plastic, de culoare neagră, prevăzute cu sistem de închidere, rezistente la umezeală, care  nu permit accesul copiilor sau al animalelor la substanța raticidă.

Rugăm cetățenii, în mod special copiii, bătrânii și deținătorii de animale de companie, să ia toate măsurile pentru a nu intra în contact direct cu momeala raticidă. Antidotul recomandat de producător, în cazul ingerării accidentale este vitamina K.

De asemenea, rugăm cetățenii municipiului Brașov să evite atingerea stațiilor de intoxicare precum și a produselor raticide, iar în situația în care vor semnala acțiuni de vandalism, distrugere și/sau sustragere a stațiilor de intoxicare amplasate pe domeniul public și privat al municipiului,  să anunțe poliția locală, la nr. de tel: 0268/954.

În caz de inhalare, contact cu pielea, ochii sau ingerare măsurile care trebuie respectate sunt:

Pentru produsul Colbrom:

Inhalare: Se scoate subiectul la aer liber. Dacă subiectul încetează să respire, administrați respirație artificială. Solicitați imediat sfat/atenție medicală.

Contactul cu pielea: Îndepărtați îmbrăcămintea contaminată. Se va face imediat duș. Solicitați imediat sfat/atenție medicală. Spălați hainele contaminate înainte de a le utiliza.

Contactul cu ochii: Scoateţi lentilele de contact, dacă există.  Spălați imediat cu multă apă timp de cel puţin 15 minute, deschizând complet pleoapele. Dacă problema persistă, solicitați sfatul medicului.

Ingerare: Sunați imediat un medic. NU se va induce stare de vomă. Nu administrați nimic care nu este autorizat în mod expres de medic. Antidotul recomandat este vitamina K.

În cazul in care condițiile meteorologice vor impiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată.

Rugăm cetățenii din raza administrativ teritorială a municipiului Brașov să respecte măsurile indicate în prezentul anunț.

Pentru informații suplimentare sau mai multe detalii vă stăm la dispoziție la nr. de telefon 0268/331.299 sau e-mail: [email protected]”, au transmis reprezentanții Coral Impex prin intermediul unui comunicat de presă.

Tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la arbori, în Brașov. Anunțul Coral Impex

0
coral-impex

Societatea Coral Impex anunță efectuarea unor tratamente fitosanitare la arbori pentru combaterea bolilor și dăunătorilor care vor avea loc în perioada următoare, în Brașov.

Acțiunea este efectuată în baza contractului cadru de prestării servicii nr 207/94518/29.06.2023 încheiat cu Primăria Brașov.

În perioada 13 – 16.03.2024  în intervalul orar  21:00-03:00, Coral Impex va efectua acțiunea de tratamente fitosanitare pentru combatere boli și dăunători la arbori, în Municipiul Brașov.

Produsul utilizat pentru tratamente fitosanitare la arbori este:

 • YAGOS, omologat de către Ministerul Agriculturii, cu o concentrație a soluției de lucru de 150 ml produs în 10 litri de apă;

Substanța utilizată nu este toxică pentru oameni și animale, este biodegradabila aplicată în mediul exterior.

Rugăm cetățenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici, să își ia toate măsurile pentru a nu intra în raza directă de acțiune a utilajelor de pulverizat. De asemenea, rugăm proprietarii locuințelor cu ferestre situate la o distanță de maxim 20 de metri față de aliniamentul stradal să țină ferestrele închise în perioada 13 – 16.03.2024 în intervalul orar menționat.

Crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada efectuării tratamentelor fitosanitare să ia toate masurile pentru protejarea familiiilor de albine, în caz contrar SC CORAL IMPEX și Primaria Municipiului Brașov sunt absolvite de orice responsabilitate.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată.

Rugăm cetățenii din raza administrativ teritorială a municipiului Brasov să respecte măsurile indicate în prezentul anunț.

Pentru informații suplimentare sau mai multe detalii puteți apela numărul de telefon 0268/331.299 sau e-mail:[email protected]

La Cocoș deschide al patrulea supermarket, în Brașov

0

Supermarket La Cocoș, lanțul de magazine născut la Ploiești, se extinde și va deschide al patrulea magazin în Brașov. Anul trecut, supermarket La Cocoș a înregistrat vânzări de aproape un miliard de lei cu cele trei magazine din Ploiești și București.

la cocos sigla

La Cocoș, supermarketul românesc care concurează cu succes  pe piața de retail cu lanțurile de magazine deținute de companii străine, va deschide un nou magazin în Brașov.

Acesta va avea o suprafaţă de aproximativ 10.000 metri pătraţi și va funcționa în complexul comercial Brintex Discount Shopping Center, situat în cartierul Bartolomeu.

Magazinul din Brașov face parte din planul de dezvoltare al lanțului La Cocoș, care prevede deschiderea a încă cinci supermarketuri noi anul acesta și în 2025.

Reamintim că Supermarket La Cocoș este primul lanț independent din sectorul alimentar din România, care a realizat anul trecut vânzări de aproximativ 1 miliard de lei cu cele trei hipermarketuri din Ploiești și București.

Supermarket La Cocoș a deschis primul magazin în Ploiești, în urmă cu 10 ani, apoi s-a extins în București, unde a deschis al doilea magazin în 2020, în incinta Vitantis Shopping Center.

Anul trecut, a fost inaugurat oficial Supermarket La Cocoș 2 Ploiești, care este și cel mai mare magazin alimentar românesc, avânmd o suprafață de aproximativ 13.000 metri pătrați.

la cocos sigla

Piatra Naturală: Fundamentul Sustenabilității în Construcții

0
algabeth

Într-o lume aflată în continuă căutare de soluții durabile, piatra naturală se reafirmă ca fiind nu doar cel mai vechi, dar și unul dintre cele mai sustenabile materiale de construcții. Algabeth, un nume de referință în industria prelucrării pietrei naturale, aduce în atenția publicului bogăția și valoarea inestimabilă a acestui material în contextul provocărilor ecologice contemporane.

Piatra Naturală: O Moștenire Durabilă

Piatra naturală a fost utilizată în construcții de mii de ani, oferind o mărturie vie a durabilității și rezistenței sale în fața timpului. De la monumentele antice și până la arhitectura modernă, piatra naturală a contribuit la definirea peisajelor urbane și rurale, fiind apreciată pentru frumusețea, unicitatea și longevitatea sa.

Sustenabilitatea Piatrei Naturale

În contextul actual, în care sustenabilitatea devine un pilon central al dezvoltării, piatra naturală prezintă numeroase avantaje ecologice:

Reducerea amprentei de carbon: Extracția și prelucrarea pietrei naturale generează, în general, mai puține emisii de CO2 comparativ cu producția altor materiale de construcții, cum ar fi betonul sau oțelul.

Durabilitate și rezistență: Piatra naturală necesită întreținere minimă pe durata de viață extinsă a construcțiilor, reducând necesarul de înlocuire sau reparație și, implicit, impactul asupra mediului.

Reciclabilitate: Piatra naturală poate fi reutilizată sau reciclată, contribuind la economia circulară și diminuând nevoia de extracție a materialelor noi.

Eficiență energetică: Prin proprietățile sale termice, piatra naturală contribuie la reglarea temperaturii în interiorul clădirilor, reducând necesarul de încălzire și răcire.

Algabeth și Angajamentul față de Sustenabilitate

Algabeth promovează utilizarea responsabilă a pietrei naturale, angajându-se în practici de extracție și prelucrare care respectă cele mai înalte standarde de protecție a mediului. Prin colaborarea cu parteneri dedicați sustenabilității, Algabeth contribuie activ la dezvoltarea soluțiilor eco-friendly în industria construcțiilor.

piatra algabeth

Piatra naturală, prin proprietățile sale unice și impactul redus asupra mediului, rămâne o alegere excelentă pentru proiectele de construcții care vizează durabilitatea și respectul față de natură. Algabeth, prin dedicarea sa față de calitate și inovație, își asumă un rol activ în promovarea pietrei naturale ca simbol al sustenabilității în arhitectură și construcții.

Încurajăm arhitecții, dezvoltatorii și consumatorii să recunoască valoarea adăugată pe care piatra naturală o aduce în proiectele lor, atât din punct de vedere estetic, cât și ecologic. Prin alegerea pietrei naturale, contribuim împreună la un viitor mai verde și la conservarea resurselor planetei noastre pentru generațiile viitoare.

Pe lângă angajamentul nostru neclintit față de sustenabilitate și promovarea pietrei naturale ca material de construcție de top, suntem mândri să anunțăm că Algabeth se distinge ca fiind cel mai mare și mai modern depozit de piatră naturală din România. Facilitățile noastre state-of-the-art nu doar că reflectă excelența în prelucrarea pietrei naturale, dar sunt și un testament al dedicației noastre către inovație și calitate superioară.

Depozitul Algabeth este inima operațiunilor noastre, locul unde tehnologia avansată se întâlnește cu măiestria tradițională pentru a da viață proiectelor arhitecturale impresionante. Aici, clienții pot explora o gamă vastă de produse din piatră naturală, de la granit și marmură, la travertin și calcar, fiecare piesă având propria poveste și caracteristici unice.

Înțelegem importanța de a vedea și simți materialul înainte de a lua o decizie, motiv pentru care invităm toți doritorii să ne viziteze depozitul. Vizita la Algabeth nu este doar o oportunitate de a alege materialul perfect pentru proiectul dumneavoastră, ci și o experiență educativă, oferindu-vă posibilitatea de a învăța mai multe despre avantajele și sustenabilitatea pietrei naturale.

Echipa noastră de experți este întotdeauna pregătită să vă ghideze prin selecția noastră extensivă, să răspundă la întrebările dumneavoastră și să vă ofere consultanță personalizată, asigurându-se că alegerea făcută este cea mai potrivită pentru nevoile și viziunea dumneavoastră.

La Algabeth, suntem mai mult decât un furnizor de piatră naturală; suntem partenerii dumneavoastră în crearea unor spații frumoase, durabile și în armonie cu natura. Vă așteptăm cu drag să descoperiți frumusețea și diversitatea pietrei naturale în cel mai mare și mai modern depozit din România, și să vă inspirăm în realizarea visurilor arhitecturale.

Pentru mai multe informații și pentru a programa o vizită, vă invităm să ne contactați prin intermediul website-ului nostru www.algabeth.ro , email: [email protected]  sau direct la sediile Algabeth.

Fabrica/Depozit/Showroom/Vanzari

 • Județul Prahova, Comuna Brazi – Sat Popești, str. Părului, nr. 82, Tel. 0244 481 119
 • Județul Prahova, Comuna Brazi – Sat Negoiești, str. Piatra Craiului, nr. 11, Tel. 0344 255 730

Depozit/Showroom/Vanzari

 • Județul Alba, Lancram-Sebeș, DN 1 km 372, Tel. 0344 255 740

Vânzări

 • București, Șoseaua Pipera nr.48, Tel. 0732 334 434

Să construim împreună un viitor mai sustenabil, alegând piatra naturală pentru proiectele noastre!

(P)

Două noi parcuri vor fi amenajate în Brașov

0
parccuri noi brasov

Primarul Allen Coliban va prezenta Consiliului Local indicatorii tehnico-economici pentru parcurile de pe strada Lânii și Cetățuie

Unul dintre obiectivele Municipalității este acela de a le oferi brașovenilor zone de relaxare, cu spații verzi întinse, mulți copaci, facilități de agrement, domeniu în care Brașovul mai trebuie să investească, cel puțin în zonele noi de dezvoltare imobiliară. În acest moment, primăria are, în diferite stadii, mai multe proiecte de amenajare parcuri în zona Cetățuii, în Bartolomeu Nord, în Tractorul și pe fosta platformă Lubrifin – IUS.

În ședința de Consiliul Local de mâine, primarul Allen Coliban va prezenta indicatorii tehnico-economici și studiul de fezabilitate pentru două parcuri, cel de pe Str. Lânii și cel de la Cetățuie.

Parcul de pe strada Lânii se va amenaja pe o suprafață de 31.080 de m.p., teren aflat în proprietatea Municipiului, vizavi de Serviciul Județean de Protecție a Plantelor.

„O veste bună pentru brașoveni și mai ales pentru locuitorii cartierului Bartolomeu, zona nordică a acestuia. O doleanță mai veche a lor – aceea de a avea amenajări de parcuri noi într-o zonă care se dezvoltă imobiliar, dar care nu are până acum astfel de infrastructură verde – iată, are o soluție. Propun Consiliului Local spre aprobare indicatorii tehnico-economici și studiul de fezabilitate pentru noul parc de pe strada Lânii, o amenajare de trei hectare, 22.000 de metri pătrați care vor fi infrastructură verde, amenajări peisagistice, dar vor exista și zone de relaxare, zone dedicate copiilor, zone de joacă pentru copiii mici dar și pentru copiii mai mari, zonă dedicată posesorilor de animale de companie și, totodată, un amfiteatru în aer liber pentru evenimente.”, a declarat primarul Allen Coliban.

Conform studiului de fezabilitate, zona verde va ocupa peste 22.000 de metri pătrați și va cuprinde suprafețe cu gazon, cu arbori și arbuști și cu flori perene.

Pe lângă zona verde vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii de până la 6 ani și pentru copii mai mari, teren de fitness, un teren destinat animalelor de companie, două foișoare de recreere, un amfiteatru cu scenă pentru evenimente în aer liber, alei pentru biciclete și pietonale, cișmele, toalete și locuri de parcare.

Valoarea totală pentru realizarea acestui parc este de 34.515.337,32 lei inclusiv TVA. Pentru realizarea acestui obiectiv de investiții, municipalitatea va încerca să acceseze fondurile necesare prin Programul Operațional Regional, 2021 -2027, unde există o prealocare pentru Brașov pentru reconversia de zone verzi. Durata totală de implementare este de 20 luni, din care 10 luni execuția lucrărilor.

Parcul de la Cetățuie

Tot în ședința de mâine a Consiliului Local vor fi prezentate studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea zonei din jurul Cetățuii.

Obiectivul principal pentru amenajarea acestui parc este de a pune în valoare cadrul natural, cu crearea unor accese facile și transformarea ei în zonă de promenadă și relaxare.

„Dealul Cetățuii va cunoaște un nou aspect, o amenajare sub formă de parc, cu accese suplimentare din zona nordică și din zona estică, care să integreze totul într-un circuit pietonal pentru toți cei care vor să viziteze cetatea, dar și pentru cei care sunt în căutarea unui loc de relaxare sau a unui loc de joacă. Vor fi amenajate luminișuri, vor fi amenajate noi alei, vor fi amenajate platforme și zone de belvedere, locuri de joacă pentru copii. Toate aceste lucruri sunt parte a unui proiect care ajunge la un buget de 70 de milioane de lei, bani pe care intenționăm să-i atragem prin fondurile europene disponibile pe noul Program Operațional Regional”, a precizat primarul Allen Coliban.

Vor fi reabilitate aleile pietonale pavate existente în jurul Cetățuii, va fi reamenajat traseul istoric de acces, cu posibilitatea de a realiza legături ulterioare cu strada Mihai Eminescu. De asemenea, va fi reabilitat accesul pietonal principal, din strada Maior Ioan Cranța.

Se vor realiza noi accese pietonale în partea nordică și estică a sitului, care să favorizeze legăturile cu cartierele învecinate.

Punerea în valoare a caracterului natural al amplasamentului se va face prin amenajarea unor trasee pietonale cu scări și platforme metalice în zonele greu accesibile.

În partea nordică a cetățuii este propusă crearea unei platforme metalice pentru belvedere.

De asemenea, vor fi create zone de întâlnire, odihnă și ședere de-a lungul aleilor de promenadă adaptate pentru diferite tipuri de utilizatori.

Proiectantul a prevăzut și amenajarea unor puncte de belvedere în zonele de panoramă valoroase și amenajarea de puncte de observație a Cetățuii, în timpul parcurgerii traseului către vârf.

Pentru practicarea de activități în aer liber este prevăzută amenajarea unor luminișuri și a unei zone de joacă pentru copii.

Pentru a reduce la minimum posibil impactul uman asupra peisajului, se va face o inserare discretă a mobilierului urban.

În ceea ce privește redeschiderea Cetățuii, obiectivul municipalității este ca până la începutul lunii mai să se finalizeze lucrările de punere în siguranță, iar Cetățuia să își redeschidă porțile pentru vizitatori. În paralel se derulează proiectul de restaurare a acestui monument istoric, care se află în faza studiilor de fundamentare.

„Cetățuia va fi deschisă începând cu luna mai. Până atunci, vom termina lucrările de punere în siguranță și de reparații urgente, care înseamnă intervenții pe acoperiș, pe zonele interioare expuse, astfel încât curtea interioară a cetății să poată fi vizitată și să fie și o scenă pentru evenimentele brașovenilor”, a explicat primarul Allen Coliban.

Conform studiului de fezabilitate, cheltuielile totale aferente pentru realizarea acestui obiectiv de investiții sunt de 70.784.194 lei, pentru care vor fi accesate fonduri prin POR 2021 -2027. Durata totală de implementare este de 30 luni, din care 24 luni execuția lucrărilor.

sursa: brasovcity.ro

Spitalul Judeţean Brașov efectuează doar operaţii de urgenţă în următoarea săptămână

0
sala de operatii
foto caracter ilustrativ

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov nu se vor mai efectua intervenţii chirurgicale timp de o săptămână, decât în caz de urgenţe, dificultăţile financiare cu care se confruntă cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Braşov ducând la demisia şefului blocului operator şi, implicit, la un blocaj în activitatea din această secţie, transmite Agerpres.

Potrivit conducerii unităţii medicale, cazurile cronice vor fi reprogramate începând din 5 februarie, până atunci urmând să fie tratate doar urgenţele chirurgicale.

Într-un document transmis Consiliului Medical al SCJU, conducerea Spitalului motivează măsura suspendării activităţii din blocul operator prin faptul că „există sincope în aprovizionarea şi finanţarea spitalului”.

Conducerea susţine că spitalul are datorii din septembrie anul trecut şi că, pe fondul problemelor apărute cu furnizorii, a existat o „deficienţă de comunicare” între ea şi şeful blocului operator, secţia cu cele mai mari consumuri de materiale.

„Sincope în aprovizionare înseamnă că furnizorii nu mai asigură un flux continuu de materiale şi acest fapt se datorează arieratelor în care spitalul este din septembrie. De asemenea, schimbările de medic şef la bloc operator, secţia cu cele mai mari consumuri materiale, a dus la o deficienţă în comunicare cu managementul instituţiei”, a precizat purtătorul de cuvânt al SCJU Braşov, Marius Leonte, care a menţionat că demisia şefului blocului operator a fost cauzată „şi de aceste lucruri”.

Datoriile pe care le SCJU le are la furnizori pune în pericol inclusiv asigurarea hranei pacienţilor. Conform unor surse, aceste datorii ale SCJU Braşov s-ar ridica la 3 milioane de lei.