compass bilboard.jpg

hepta4699077_dfc96.jpg

Alocațiile copiilor se mai joacă și la păcănele, motiv pentru care introducerea voucherelor ar fi o soluție, pentru că banii de la stat se vor duce astfel chiar în beneficiul copilului, a spus ministrul Muncii Violeta Alexandru, potrivit Agerpres. 

”Resursele publice destinate copiilor trebuie să ajungă chiar la aceştia. Este cunoscută realitatea conform căreia de alocaţiile copiilor (mai) beneficiază şi aparţinătorii/părinţii pentru cu totul alte cheltuieli decât cele necesare creşterii şi dezvoltării copilului. Se mai joacă şi la păcănele”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Ministrul Muncii a propus ca soluţie pentru această situaţie înlocuirea alocaţiilor cu un sistem de vouchere care să fie distribuite de școli, încurajând astfel părinții să vină mai des la școală.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ea a precizat că va lansa la momentul oportun o consultare publică pe acest subiect și a dat exemple de cum sunt sprijiniți copiii în alte țări europene. 

Ministrul propus al Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat luni că ar susţine varianta înlocuirii alocaţiilor pentru copii cu vouchere, acest sistem fiind folosit şi în Statele Unite ale Americii pentru a se asigura că banii nu vor fi folosiţi de părinţi în alte scopuri.

Citește mai multe pe Libertatea.ro

Despre autor
Author: Georgiana Kelemen
editor
Din 2013, face parte din echipa Observatorulph.ro și este editor de știri pe domeniile de larg interes. Din 2019, este și editor al Observatorulbv.ro.
De același autor