compass bilboard.jpg

zamfir_69840.jpg

Poliția din Predeal face anchetă, după ce, a primit mai multe sesizări care semnalau faptul că pe listele de susținători ai ALDE pentru alegerile europarlamentare ar exista semnături false, inclusiv ale unor persoane decedate.

Anchetatorii au decshis un dosar penal in rem pentru „fals în înscrisuri sub semnătură privată" și au cerut Biroului Electoral listele respecrtive, printr-o adresă oficială, motivând că, că există indicii rezonabile privind săvârșirea de infracțiuni.

„Prin ordonanţa din data de 02.05.2019, a organelor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Staţiunii Predeal, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de <fals în înscrisuri sub semnătură privată> (...). În fapt s-a reţinut că primarul interimar al staţiunii Predeal a întocmit şi semnat pentru conformitate mai multe liste de susţinere ale partidului ALDE la alegerile pentru Parlamentul European din 26.05.2019 în care se regăsesc semnături ale unor persoane decedate anterior datei de semnare a listelor, iar numiţii (...) au afirmat că nu au semnat niciodată listele pentru alegerile europarlamentare. În urma cercetărilor în cauză există indicii rezonabile cu privire la săvârşirea infracţiunii pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem şi sunt temeiuri de a se crede că unele înscrisuri aflate în posesia Biroului Electoral Central, pot servi ca mijloc de probă în cauză (...)", arată solicitarea transmisă de Poliţia Predeal către BEC.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

7 liste care conțin 70 de semnături, întocmite în data de 15 martie, au fost transmise Poliției din Predeal de către Biroul Electoral Central.

Președintele ALDE Brașov, Daniel Zamfir, a declarat, pentru Mediafax, că  nu cunoaște situația de la Predeal, însă, dacă într-adevăr există nereguli, vinovatul trebuie să plătească.

„Nu știu ce s-a întâmplat la Predeal, eu am preluat organizația, practic, în plină campanie de strângere a semnăturilor. Nu am nicio implicare în cazul acesta. Acum, dacă se va constata că există ceva nereguli acolo, cine le-a făcut trebuie să plătească. După cum știți, aceste liste sunt semnate de cel care le-a întocmit", a precizat Zamfir.

sursă foto: activenews.ro 

Despre autor
Author: Miruna Alexandru