Secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat că este foarte posibil ca perioada de suspendare a activității didactice să fie prelungită. Însă o decizie concretă va fi luată ka nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Anunțul a fost făcut sâmbătă dimineață, la Realitatea Plus.
În prezent, decizia de suspendare temporară a activității școlare în mediul preuniversitar a intrat în vigoare de pe 11 martie și este valabilă până pe 22 martie.
„Să nu uităm că măsurile luate până acum pe închiderea școlilor, pe închiderea învățământului superior sau suspendarea lor sunt cu date: 23-24 martie, 31 martie, este foarte posibil să se decidă prelungirea acestor perioade.
Fără nicio problemă, cred că cel mai probabil da, se va prelungi perioada de închidere a școlilor, va fi o decizie în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dar dacă continua evoluția în acest sens, cel mai probabil se va prelungi perioada”, a precizat Raed Arafat.
„Dacă crește numărul (n.r de cazuri de infectare cu COVID-19) semnificativ, este posibil să ajungem să tratăm pacienții la domiciliu dacă au formă ușoară, să fie sub monitorizare și să fie duși la spital numai dacă au forma intermediară sau formă critică. Este posibil să se ia măsuri la nivelul spitalelor de reorganizare a activității, în sensul în care, dacă vedem că sunt mai multe cazuri care vin la spital, spitalul să nu se ocupe pentru o perioadă de cazurile cronice, să înceapă să se concentreze mult mai mult doar pe cazurile acute“, a mai declarat secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat.
Din nefericire, mulți părinți și copii au abordat această perioadă ca pe o vacanță, și nu ca pe o situație de urgență. Este și motivul pentru care vedem în continuare parcurile de joacă pline, terenurile de sport, grupuri de copii și adolescenți ieșiți în fața blocurilor. În alte condiții, aceste activități în aer liber ar fi de apreciat, însă acum recomandarea este ca preocupările să aibă loc la domiciliu, departe de aglomerație.
Află și propunerile specialiștilor în Educație pentru salvarea anului școlar la 2020-2021
sursa foto: captură youtube.com