Unul dintre trei pacienți ajunși la Spitalul Județean de Urgență Slobozia a fost diagnosticat greșit, pe parcursul anului trecut, potrivit unui raport oficial publicat chiar pe site-ul unității. Deși beneficiază de sume considerabile pentru a-și desfășura activitatea, spitalul din Ialomița are restanțe în ceea ce privește calitatea serviciilor medicale. Tot anul trecut, la nivelul unității medicale au fost depistate 26 de infecții nosocomiale.
Un document oficial demonstrează faptul că în cazul multor pacienți diagnosticele sunt inexacte sau eronat stabilite. În 2018, pentru 30% dintre bolnavii care au trecut pragul unității medicale se constată o neconcordanță între diagnosticul pe care l-au primit la internare și cel trecut în fișele de externare. Deși i-a fost solicitat un punct de vedere oficial în legătură cu acest aspect, Mariana Iancu, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, a refuzat să ofere detalii, declarând că: «nu am timp să stau de vorbă!», scrie http://www.independentonline.ro/
Finanțarea de care se bucură Spitalul Județean de Urgență Slobozia este consistentă. Doar din partea Consiliului Județean Ialomița unitatea medicală a primit, în ultimii 3 ani și jumătate, aproximativ 17 milioane de lei. La acești bani se adaugă și sumele încasate în baza contractului de finanțare încheiat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Ialomița, a căror valoare depășește 50 milioane de lei anual, mai spune sursa citată.
Secțiile unde a fost înregistrat cel mai scăzut grad de concordanță între diagnostice sunt Medicină Internă, Neurologie, Obstetrică-Ginecologie și Compartimentul de Gastroenterologie. În toate cazurile, gradul de concordanță nu depășește 50%.
În 2018, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Slobozia au fost depistate 26 de cazuri de Infecții Asociate Actului Medical (IAAM) cunoscute și sub numele de infecții nosocomiale.
Raportul oficial în care se prezintă date despre calitatea serviciilor medicale acordate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia cuprinde o secțiune specială referitoare la cazurile de deces înregistrate în cadrul unității medicale. În 2018, arată estimările, 415 pacienți și-au pierdut viața pe patul de spital. Cele mai multe decese, 91 la număr, au fost înregistrate în saloanele Secției Medicină Internă.
Știrea integrală o găsiți pe independentonline.ro
Sursa foto: spitalslobozia.ro