Două milioane de chestionare completate online la recensământul populației și locuințelor au fost invalidate de INS. Clujeanul Dragoș Vana, care în pandemie a făcut cele mai complexe grafice despre COVID-19, a reacționat dur față de această situație.
Două milioane de români, care s-au auto-recenzat online, riscă amenzi dacă refuză să mai răspundă la aceleași întrebări și recenzorilor din teren. Motivul? Chestionarele lor au fost invalidate de autorități.
IT-istul clujean Dragoș Vana, care în pandemie a făcut cele mai complexe grafice despre COVID-19, a criticat în termeni duri Institutul Național de Statistică, organizatorul recensământului.
Postarea lui Dragoș Vana pe Facebook:
2 milioane de romani s-au autorecenzat gresit. Din cauza lor? Nu, ei nu au nicio vina. Mizeria de aplicatie si formular puse la dispozitie de INS sunt culpabili pentru asta.
Pai ala e un formular electronic, poti sa pui restrictii cate vrei sa nu te lase sa il trimiti daca e „gresit”.
„Mulţi oameni s-au născut în alt judeţ, au venit imediat la Bucureşti şi când au fost întrebaţi dacă au locuit altundeva în afară de Bucureşti ei răspund că nu, dar trebuie trecut da pentru că s-au născut altundeva. Nu permite sistemul altceva şi automat chestionarul este invalidat”
Pai si nu era mai simplu sa il avertizezi pe om din aplicatie? Pai era, dar asa e cu aplicatiile astea, trebuie sa stie cineva sa le faca. Nu poti sa previzionezi toate cazurile, evident, dar cand ai 2 milioane de chestionare gresite, nu e omul ci e aplicatia.
Reamintim că, în pandemie, IT-istul clujean Vana a transpus datele comunicate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) în grafice ușor de înțeles și de parcurs. Și asta, în mod gratuit, pe site-ul Graphs.ro.