caini-pregatiți-Sars-cov-2_99f65.jpg

Echipe canine special pregătite, de Centrul Chinologic Sibiu al Poliției Române, pentru depistarea virusului SARS-Cov-2, vor fi folosite, pentru o perioadă de 60 de zile, pe Aeroportul Internațional Sibiu. „Acest demers este adiacent formalităților și măsurilor legale luate pentru gestionarea crizei sanitare cu care ne confruntăm, ce are ca scop protejarea sănătăți tuturor persoanelor”, a anunțat Lucian Bode, ministrul MAI.

Proiect pilot se va derula în incinta Aeroportului Internațional Sibiu. Mai mulți câini au fost pregătiți la Centrul Chinologic Sibiu al Poliției Române pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

„Începând de astăzi devine operațional, pe Aeroportul Internațional din Sibiu, proiectul pilot de identificare a persoanelor infectate cu virusul SARS-COV-2 cu ajutorul echipelor canine special antrenate în Centrul Chinologic al MAI de la Sibiu.

Mă bucur că acest proiect pe care l-am anunțat încă de la începutul acestui an, ca măsură suplimentară pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19, s-a concretizat! Echipele canine, care au participat la un program special de pregătire în cadrul Centrului Chinologic din Sibiu, se vor alătura, pentru o perioadă de 2 luni, personalului din Aeroportul Internațional Sibiu pentru detectarea persoanelor care sunt infectate cu virusul SARS-COV-2, pe fluxul de intrare în țară.

Acest demers este adiacent formalităților și măsurilor legale luate pentru gestionarea crizei sanitare cu care ne confruntăm, ce are ca scop protejarea sănătăți tuturor persoanelor”, a anunțat Lucian Bode, ministrul MAI pe pagina de Facebook.


compass bilboard.jpg