Jmg9NDQwJmhhc2g9ODI5Nzc4YjcyM2ZmODNjNTYzOWZjYTVkYjFiZTY0OTQ.thumb__52906.jpg

În România începe sezonul căpușelor – medicul Virgil Musta a explicat, la Jurnalul de Seară de la Digi24, cum trebuie să acționăm în cazul în care descoperim că am fost mușcați de o căpușă și care sunt măsurile preventive pentru a evita o mușcătura de căpușă dacă frecventăm zone de agrement, cu iarbă, în care ar putea exista acest risc.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, săptămâna trecută, că a început să se cosească iarba în parcuri și că după aceea va demara acțiunea de combatere a căpușelor. După ce se vor opri ploile vor începe și tratamentele preventive contra țânțarilor.

Cosmin Prelipceanu: Găsesc un punct negru pe pielea copilului, pe picior, de exmplu. De unde știu că e căpușă?

Virgil Musta: Căpușa este o denivelare la nivelul tegumentului care seamănă cu un mic păianjen. De fapt, se vede o mică pată neagră denivelată. De aceea, este foarte important ca în fiecare seară, după ce am frecventat o zonă cu iarbă sau de agrement, să facem un duș și atunci să ne căutăm de aceste căpușe care pot fi prinse de tegumentul nostru. Pentru că dacă ele stau mai puțin de 24 de ore, nu apucă să elimine agenții patogeni cu care pot fi încărcate.

Citește articolul integral pe digi24.ro


compass bilboard.jpg