img-4-768x512_c0ab1.jpg

Medicul Alexandru Rafila, reprezentant al României în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, spune că ţara noastră nu se mai află în situaţia unei transmiteri comunitare a coronavirusului, scrie Observatornews.ro.

Alexandru Rafila consideră că cifrele legate de noile îmbolnăviri cu COVID-19 în această perioadă nu indică o transmitere comunitară a virusului, ci una „sporadică”.

Cu toate acestea, reprezentatul României la OMS atrage atenţia asupra faptului că, în situaţia în care România vor ajunge noile tulpini ale virusului, mai contagioase, s-ar putea reveni la o transmitere comunitară a infecţiei.

Medicul infecţionist a precizat că este importantă comunicarea şi implicarea autorităţilor locale, astfel încât în mediul rural să crească interesul pentru vaccinare:

„Dacă în toamnă vor exista semne de reluare a transmiterii comunitare şi de creştere a numărului de cazuri, atunci cu siguranţă, dacă terenul este pregătit, va exista şi un aflux mai mare, poate în a doua jumătate a verii sau la începutul toamnei. Peste vară acum sunt concedii şi cred că aceia care doresc să călătorească s-au vaccinat sau se vor mai vaccina în perioada următoare, restul populaţiei, care este sedentară, o va face în momentul în care vor exista semne că această pandemie ar putea să reizbucnească în ţara noastră”.

Citește mai multe pe Observatornews


compass bilboard.jpg