unnamed_16_83cc6.jpg

În luna martie, Ministerul Educației a lansat programul de ore remediale, din fonduri europene, prin programul Școala după școală. Prin acest program, elevii pot recupera materia pierdută din cauza pandemiei la materii esențiale precum limba română sau matematică.

Potrivit ordinului de ministru, la orele remediale pot participa toți elevii din România din ciclurile primar și gimnazial, clasele pregătitoare, a I-a, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a VIII-a.

Înscrierile se fac în regim continuu, iar actualizarea elevilor în grupele de remediale se face lunar, în ultima săptămână din lună.

Deși au trecut aproape trei luni de la începerea acestui program, până acum profesorii din Prahova implicați nu au primit niciun leu.

”Au cerut situații peste situații, tabele, semnături, multă maculatură, dar până acum nu am primit niciun leu” a fost mesajul unui cadru didactic nemulțumit transmis redacției noastre.

Contactați de osbervatorulph.ro, reprezentanții Inspectoratului Școlar Prahova au transmis că se așteaptă fonduri de la Ministerul Educației pentru a plăti orele remediale predate până acum.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Prahova, la începutul lunii martie au fost depuse de către părinți 713 cereri pentru „cursuri remediale” pentru învățământul primar și alte 856 de cereri pentru învățământul gimnazial.


compass bilboard.jpg