Nunta-Restaurant-Boavista-Timisoara-28-300x300-1-768x768_2_6d0bc.jpg

De la 1 iunie, participarea la evenimente private, precum nunți și botezuri, nu mai este condiționată dacă toți invitații pot dovedi că au fost vaccinați anti-covid cu ambele doze cu cel puțin zece zile înainte de petrecere.

Potrivit noilor măsuri de relaxare, se propune ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) să fie permisă începând cu data de 01.06.2021, cu participarea a maxim 70 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 50 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

În condițiile stabilite la alin. (1) organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat aseară că organizatorul este obligat să le ceară invitaților adeverința de vaccinare, pe suport de hârtie sau în format electronic, pe telefon, iar autoritățile vor verifica, prin controale, dacă acesta a respectat condițiile.


compass bilboard.jpg