zile-libere-2021-1_56f44.jpg

Dacă în anii anteriori se declara liberă ziua dintre două sărbători pentru a crea o ”punte” de minivacanță, Guvernul Cîțu nu va face acest lucru pentru a uni weekendul viitor cu ziua liberă de marți, 1 iunie. Este o măsură bună? Votați sondajul de la finalul articolului.

Surse guvernamentale au confirmat că ziua de luni, 31  mai, va fi lucrătoare, astfel încât bugetarii și cei din privat nu vor avea parte de o mini-vacanță.

De altfel, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a spus să cei care doresc un week-end prelungit îşi pot lua o zi liberă din concediu. În felul acesta, cei care doresc pot petrece de sâmbătă până marţi inclusiv.

„Discuţia este mai un pic mai delicată. Știu că multă lume şi-ar dori să existe această punte.

Pe de altă parte, pot să își ia o zi de concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu, pentru a crea această punte.

Pentru industria turismului probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere, să acceseze serviciile turistice, dar varianta cea mai bună este de a-ţi lua o zi de concediu.

Punctul meu de vedere este că aceasta e varianta cea mai bună, să îți iei o zi de concediu”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, citat de Antena 3.


compass bilboard.jpg