image-2021-05-19-24806421-0-bancnota-mileu-768x432_f3aad.jpg

Numirea Vioricăi Dăncilă în stânga Guvernatorului BNR a generat, așa cum era de așteptat, valuri de indignare pe rețelele de socializare. Indignarea a fost înlocuită în scurt timp de bancuri, glume și pamflete. De la publicații și ziariști notorii, la personalități ale vieții publice sau simpli cetățeni, toți au interpretat în manieră proprie ciudata și extrem de discutabila numire a Vioricăi Dăncilă într-o instituție care se vrea de elită, cum e Banca Națională. Am făcut o selecție a câtorva astfel de glume făcute pe seama Vioricăi, a Guvernatorului Isărescu și, din păcate, a Băncii Naționale.

Times New Roman: Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a dezvăluit motivele pentru care a decis s-o investească pe fostul premier Viorica Dăncilă în funcția de consilier. Politicianul se va ocupa de reforma monetară, respectiv implementarea primei bancnote croșetate din UE, miLEU.

Kamikaze: Șoc la BNR după prima zi de lucru a dnei consilier Viorica Dăncilă: au rămas fără draperii!

Francisc Dobos: Mi-au propus să fiu consilier al Băncii Vaticanului. Aveam o părere mai bună despre ăștia. :)))

Adelin Petrisor: Domnul Adrian Vasilescu povestea la televizor că Viorica Dăncilă a fost angajată de Banca Națională și pentru că știe foarte multă lume la Bruxelles și poate ajuta în procesul de aderare la Euro. Zicea consilierul de strategie al BNR că doamna a fost europarlamentar multă vreme și a stat cu mulți oameni importanți la cafea, a vorbit cu ei. Că a stat la cafea nu ma îndoiesc, mă întreb oare cum a putut comunica cu respectivii. Doamna premier e cea care l-a luat pe Papă cu: “Sfinția Voastră, I am very glad for this opportunity” și l-a întrebat pe omologul croat: “Make a photo?” În aceste condiții, ce să mai zici… Poate doar Doamne ajută

Daniel P. Funeriu: ·Degeaba vă agitați referitor la numirea doamnei Dăncilă la BNR. E cea mai calificată pentru postul respectiv, anume „consilier pe PROBLEME de strategie”. Nu e potrivită pentru postul de ”SOLUȚII de strategie”, pentru probleme e foarte bună!

Lucian Mindruta: Viorica Dancila, noul consilier pe sustenabilitate si strategie al lui Mugur Isarescu. Nu vreau sa stiu conditiile de concurs.

Valeriu Nicolae :1988-1997: Profesoară la Liceul Industrial Videle. Profesoara Dăncilă a fost, desigur, un miracol pentru traforaj și Liceul Industrial Videle. (…)Politician excepţional, pierde alegerile de două ori, cu mare eleganţă, devine consilier local şi, apoi, judeţean. Lucrează îndeaproape cu Liviu Dragnea în anii lui de glorie şi de superîmbogăţire, şi este răsplătită în 2009 cu un post în Parlamentul European, deşi nu vorbeşte nici o limbă străină şi nici nu a făcut nimic care să demonstreze că prezenţa ei în Parlamentul European are vreo logică. Analiştii politici de la Bruxelles o consideră un miracol şi se crucesc cu evlavie de fiecare dată cînd o aud vorbind la conferinţe, la evenimente sau cînd este intervievată. O numesc cu multă amabilitate „mediocră“, un supercompliment, ţinînd cont de declaraţiile stupefiante, făcute într-o limbă de lemn magistrală, pe care doamna Dăncilă le face în mod repetat în română.

Citește articolul integral pe hotnews.ro


compass bilboard.jpg