elevi-scoala-perioada-cursuri-768x457_1_22eef.jpg

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că va propune modificarea legislației actuale privind participarea elevilor la ore în format fizic chiar după ce rata de infectare va scădea sub un caz la mia de locuitorii. În prezent, se aplica regula prin care școlile funcționează toată săptămâna luând ca referinţă rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente. La Ploiești, rata de incidență este în scădere și a ajuns la 1,66, însă sunt șanse destul de reduse ca toți elevii să revină fizic la cursuri până intră în vacanța de vară.

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației pe Facebook:

Conform ordinului comun al ministrului educației și ministrului sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente (Art. 2, alin. 3)

Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni, 17 mai vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație-Sănătate, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie. Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare.

În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, pe baza acordului între ISJ/ISMB și DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU.

Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat și publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de luni, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la școala.

Insistăm în continuare pe respectarea riguroasa a măsurilor de protecție sanitară în interiorul școlilor.


compass bilboard.jpg