1601-768x576_002aa.jpg

Două femei din județul Bacău au fost condamnate recent pentru săvârșirea infracțiunii de fals privind identitatea, după ce una dintre ele a încercat să-și ofere nou-născutul celeilalte. Planul a fost dejucat chiar înainte de externarea copilului din maternitate. Niciuna dintre femei nu a recunoscut acuzațiile, prezentând în fața judecătorilor „scuze ridicole”.

Didina avea 19 ani când a rămas însărcinată. Nu era căsătorită, locuind alături de părinți în comuna Buciumi din județul Bacău. O familie de oameni gospodari, spun reprezentanții primăriei, care „nu se așteptau la așa ceva”. Când au luat-o durerile nașterii, Didina a sunat la ambulanță pentru a ajunge la spital. Se întâmpla pe 19 octombrie 2018, la primele ore ale dimineții. Tânăra a fost internată la secția Ginecologie a spitalului din Onești, fiind în stare iminentă de naștere. A născut un băiețel perfect sănătos.

După naștere, în salonul proaspetei mămici s-a prezentat o angajată a spitalului responsabilă cu întocmirea certificatelor constatatoare ale nașterii. Aceasta i-a solicitat informații despre starea civilă pentru a le putea trece în registrul de nașteri. Fiind întrebată cu privire la ocupație, studii, stare civilă, Didina a precizat că este casnică, necăsătorită, dar și faptul că se numește Maricica M. În baza acestor date a fost întocmit certificatul constatator al bebelușului, în care sunt trecute ca mențiuni privind părinții numele Maricica M., la tată nefiind trecută o mențiune.

Citeşte întreaga ştire: O tânără a născut sub o identitate falsă la maternitate. Voia să-i dea copilul altei femei


compass bilboard.jpg