maxresdefault-1-768x432_2_66730.jpg

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că autoritățile iau în calcul eliminarea obligativității de a purta masca de protecție în spațiile deschise neaglomerate.

„Purtarea măștii în spațiile deschise neaglomerate este un aspect, o situație în care riscul de transmitere este redus și probabil aceasta va fi una dintre primele măsuri de relaxare care vor fi propuse de Guvern. Spațiul deschis înseamnă în aer liber, probabil va fi mai greu de definit neaglomerat, dar poate că am recomanda mai multă precauție și purtarea măștii în care se desfășoară evenimente cu mulți spectatori, acolo nu mai putem vorbi de a merge relaxați și de a renunța la mască, la evenimentele sportive, acolo clar (…) sau în stațiile de autobuz, dacă sunt aglomerate.” a declarat ministrul Sănătății la Europa FM.

Reamintim că de la 1 iunie ar putea fi puse în aplicare mai multe măsuri de relaxare a restricțiilor covid, precum:

  • deschiderea la capacitate de sută la sută, dacă personalul și clienții sunt vaccinați cu ambele doze, inclusiv pentru evenimente private (nunți, botezuri). În cazul în care personalul și clienții nu sunt vaccinați, atunci se va propune deschiderea la capacitatea de 70 la sută.
  • la competițiile sportive, inclusiv meciuri de fotbal, se propune deschiderea spațiilor la capacitate maximă exclusiv pentru persoanele vaccinate cu ambele doze
  • renunțarea la mască la munte și pe plajă, cu respectarea distanțării sociale
  • angajații de la stat și privat, vaccinați cu ambele doze, nu vor mai fi obligate să poarte mască la serviciu

compass bilboard.jpg