MzAmaGFzaD0xMzVlNDhkN2M2YzMxYWQzZjZiYmVmNjdmZDY0NmQ4YQ.thumb__2d744.jpg

Nu este o obligație, însă este prezentată ca o condiționare. Raed Arafat vorbește despre relaxarea restricţiilor începând cu data de 1 iunie va depinde de rata de vaccinare.

Peste exact o lună ar putea începe relaxarea restricțiior, dacă procentul celor vaccinați trece de pragul de 30%.

„Fără discuţie, dacă ajungem la 30% din populaţie vaccinată cu ambele doze, deja unele măsuri vor fi luate. Aţi văzut că şi în Israel, la 30% populaţie vaccinată, a fost un impact foarte serios pe numărul cazurilor.

Când ajungem la cifra de 60% din populaţie vaccinată, şi sperăm să ajungem la acest procent, atunci se pot lua măsuri suplimentare”, a declarat Raed Arafat într-o intervenţie la Digi 24.

Revenirea la normalitate şi măsurile de relaxare vor putea fi luate treptat, în etape, în funcţie de rata vaccinării şi numărul persoanelor imunizate împotriva COVID-19.

Secretarul de stat nu a exclus ca măsurile de relaxare să fie luate zonal, în funcţie de rata de vaccinare.

„Nu pot exclude acest lucru. E posibil să se ajungă la astfel de abordare. E o variantă la care toată lumea se gândeşte. Aşa cum restricţiile sunt zonale, inclusiv unele măsuri de relaxare pot fi zonale, de ce nu? Trebuie însă discutat şi luată o decizie finală”, a spus Arafat.


compass bilboard.jpg