masca-768x433_4eee7.jpg

Un proces mai puțin obișnuit s-a încheiat recent la Judecătoria Deva. O pensionară de 68 de ani a contestat în instanță amenda de 1200 de lei aplicată de un polițist pentru că nu ar fi purtat masca de protecție obligatorie pe domeniul public.

Femeia a invocat în fața judecătorului o problemă cu care se confruntă majoritatea celor care au probleme de vedere când poartă mască: aburirea ochelarilor.

Potrivit adevarul.ro, femeia a fost amendată într-o piață agroalimentară din Deva în octombrie anul trecut.

„Petenta a menţionat că întrucât îi erau aburiţi ochelarii şi zona gurii era transpirată, a tras masca sub nas pentru a se putea şterge şi a-şi putea şterge ochelarii. A menţionat că se afla în zona uşii de ieşire spre gară şi nu era nimeni în jurul său pe o rază de cel puţin cinci metri.

În continuare, petenta a afirmat că în acel moment a apărut în faţa sa agentul de poliţie, care pe un ton agresiv i-a solicitat să se legitimeze şi i-a pus în vedere că o va sancţiona pentru nepurtarea măştii, deşi a văzut că avea masca pe faţă.

Ea a afirmat că a încercat să îi explice agentului de ce masca este aşa, însă acesta a devenit şi mai dur şi n-a dorit să o asculte. S-a mai arătat că faptul că avea mască pe faţă la nivelul gurii poate fi atestat de vânzătorul de la brânzeturi, cât şi de doamna care comercializează peşti de acvariu.

În fine, s-a menţionat de către petentă că, fiind pensionară, îi este aproape imposibil să achite o asemenea sumă, fiindu-i ameninţat traiul zilnic. A arătat că are probleme cardiace şi este hipertensivă, luând zilnic tratament”, se arată în plângerea depusă de pensionară.

Femeia a câștigat procesul și nu va mai plăti amenda.

foto cu caracter ilustrativ


compass bilboard.jpg