postul-Pastelui-768x461_6ff88.jpg

Mâine va avea loc o nouă rundă de negocieri între reprezentanții Guvernului și cei ai Patriarhiei Române pentru stabilirea regulilor care se vor aplica de Paște.

Cel mai probabil, slujba religioasă de Paște va avea loc exclusiv în aer liber, pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

„Voi avea o discuție cu cultele religioase din nou, miercuri, ca să vedem cum organizăm noaptea de Paști ortodox. Trebuie să avem niște reguli de distanțare socială, pe care să le respectăm cu toții, acolo, în jurul bisericii, etcetera. Vom discuta, vor fi și cei de la MAI, și cei de la Ministerul Sănătății, voi fi și eu și vom lua cele mai bune măsuri”, a declarat aseară, la Digi 24, premierul Florin Cîțu.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a atras atenția că circulația pe timpul nopții va fi permisă „doar pentru participanții la slujbele religioase”.

Reamintim că odată cu prelungirea stării de alertă a fost introdusă și excepția de la carantina de noapte de Paște:

”În toate localităţile se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20,00 – 5,00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase”


compass bilboard.jpg