556829da5bc9c032b41f7974c6afbf79_1f84f.png

Ilie Nicolae Florea şi Daniel Petruţ Drăghici sunt cei doi polițiști reținuți după ce au imobilizat un bărbat de 63 de ani într-o autogară din Pitești. În urma intervenției în forță a polițiștilor, victima a murit.

Săptămâna trecută, un bărbat de 63 de ani a murit după ce a fost imobilizat de doi polițiști în urma unui început de incendiu din autogara Pitești.

În urma autopsiei, medicul legist a concluzionat că bărbatul a avut o moarte violentă, în urma asfixiei mecanice.

„Moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, prin comprimarea părților moi ale gâtului și ale toracelui” a declarat medicul șef legist din Argeș, Dan Manu, potrivit hotnews.ro

Medicul legist a precizat, răspunzând la o întrebare, că bărbatul nu a murit de infarct.

În urma raportului medico-legal, polițiștii Ilie Nicolae Florea şi Daniel Petruţ Drăghici care au imobilizat victima au fost reținuți.

Procurorul de caz i-a acuzat de ”săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”.

Unul dintre polițiștii reținuți, agentul Daniel Drăghici, a aboslvit Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” din Câmpina.

Chiar în timpul cursurilor de la Câmpina, acesta a fost protagonistul unui scandal intern. Potrivit libertatea.ro, după ce a ajutat la prinderea unui suspect prin metoda „Accidentul”, Drăghici n-a putut explica unde au dispărut banii pentru flagrant.

La momentul respectiv, Poliția Română îl prezenta pe Drăghici drept ”eroul zilei” (detalii AICI), însă sursa citată susține că banii (8000 de lei) ar fi dispărut, principalul suspect fiind atunci chiar polițistul în devenire.


compass bilboard.jpg