ninsoare-abundenta-a3-cluj-turda-947x420_4376b.jpg

Chiar dacă ne aflăm la jumătatea lunii aprilie, primăvara se dovedește capricioasă. Centrul Infotrafic a lansat, vineri, o avertizare, după ce a început să ningă abundent pe Autostrada A3 Turda – Borș, pe tronsonul Câmpia Turzii – Nădășelu.

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat, vineri, că pe A3 Turda – Borș, pe tronsonul Câmpia Turzii- Nădășelu, între km 38 – 44, pe raza localității Săvădisla, în județul Cluj, traficul rutier se desfășoară în condiții de ninsoare abundentă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 de metri.

Acesta este motivul pentru care Centrul Infotrafic a lansat și un set de recomandări pentru conducătorii auto.

„Pe timp de ceață, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanței în mers și folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce privește autostrăzile trebuie respectate și alte reguli specifice: nu opriți pe benzile de circulație și pe banda de urgență, iar în cazul unei pene sau defecțiuni tehnice, porniți luminile de avarie, echipați-vă cu vesta reflectorizantă, scoateți pasagerii din autovehicul în afara părții carosabile și amplasați triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanțe mai mari!”, se precizează în anunțul făcut de Centrul Infotrafic.


compass bilboard.jpg