mihai-gadea-a-prezentat-documentul-blocat-de-trei-saptamani-de-vlad-voiculesc-la-ministerul-701844_84074.jpg

După un val de critici la adresa autorităților din partea familiilor îndurerate, care nu și-au putut înmormânta rudele decedate de covid din cauza restricțiilor, șeful DSU, Raed Arafat, a declarat aseară că regulile vor fi schimbate.

”Toată lumea este de acord, inclusiv INSP, că trebuie modificată regula înmormântării, să devină mai permisivă, ca lumea să poată să facă ritualul cum cer obiceiurile, respectând unele reguli. Acest lucru a plecat de la discuția respectivă că urmează să se modifice ordinul. Acolo a ajuns în comisii și nu știu amănunte.

Această problemă a fost ridicată și cu reprezentanții cultelor în fața domnului premier. Este un ordin emis de Ministerul Sănătății, dar care acum trebuie ajustat. Am înțeles că nu Institutul, ci comisia de Medicină Legală nu ar fi fost de acord, dar trebuie verificat, nu știu”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Postul de știri a prezentat un document care așteaptă aprobarea Ministerului Sănătății care schimbă regulile actuale de înmormântare a pacienților care au decedat de covid:

mihai-gadea-a-prezentat-documentul-blocat-de-trei-saptamani-de-vlad-voiculesc-la-ministerul-701844_7cc8c.jpg

701843_7cd61.jpg

mihai-gadea-a-prezentat-documentul-blocat-de-trei-saptamani-de-vlad-voiculesc-la-ministerul-701844_1_3ec3b.jpg


compass bilboard.jpg