167529532_1640419499502117_5915475593316773856_n-768x512_ebb4a.jpg

Legea care va proteja cu adevărat victimele violenței domestice a intrat în circuitul parlamentar. Faza pilot are costuri estimate la 3,5 milioane euro și va începe imediat după ce legea va fi promulgată.

Deputatul PNL Ioan Cupşa: ”Le dăruim agresorilor brăţări electronice!  Pe de o parte, agresorii vor fi timoraţi, speriaţi de posibilitatea de a fi uşor traşi la răspundere penală, de a fi condamnaţi.

Pe de altă parte, organele de ordine devin mult mai eficiente în intervenţiile lor pentru a proteja victimele, vor putea interveni de îndată! Victimele şi posibilele viitoare victime ale violenţei domestice vor fi mult mai bine protejate prin demersul nostru din Camera Deputaţilor.

Femeile, dar nu numai ele, vor fi mult mai bine protejate de riscul iminent ca viaţa, integritatea fizică sau chiar libertatea să le fie puse în pericol, să devină victime ale agresorilor aflaţi adeseori în imediata lor apropiere.

Ca urmare a încheierii dezbaterilor cu reprezentanţii societăţii civile şi cu reprezentanţii autorităţilor care vor fi implicate în realizarea acestui proiect, ca urmare a faptului că am reuşit să identificăm soluţiile normative cele mai bune, precum şi resursele materiale şi umane necesare, vom trece imediat la adoptarea în Comisia juridică  din Camera deputaţilor a unui raport favorabil şi vom adopta, mai apoi, prin vot în plenul Camerei iniţiativa având identificatorul PLX 129/2020, iniţiativă legislativă care reglementează folosirea ,,brăţărilor electronice”, a sistemelor electronice de supraveghere!

Dând astfel un suport practic solid pentru aplicarea Legii 217/2003 privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie şi Legii 151/2016 privind ordinul european de protecţie!

Ordinele de protecţie vor deveni eficiente, fie ele provizorii, fie ele europene, şi mai puţine persoane vor fi agresate şi vătămate.”

sursa fb dep PNL Ioan Cupșa


compass bilboard.jpg