ODAmaD00NDAmaGFzaD01YTgyZjAxMjhkOWVkYzEyNWY5ZjJmNzYyYWFjNzMxYw.thumb__d34d2.jpg

A fost treia seară de proteste în România față de restricțiile împotriva răspândirii COVID. În Capitală, sute de persoane au plecat mai întâi în marș de la Piața Universității și s-au oprit întâi în fața Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Sănătății. Ulterior s-au oprit în Piața Victoriei. Erau deja peste 1.000 de persoane. Atunci s-au hotărât să plece spre Palatul Cotroceni.

„Ieșiți din casă, dacă vă pasă!” – Sute de oameni au protestat în cea de-a treia seară la rând pe străzile Capitalei față de noile restricții de pandemie. Inițial s-au strâns în Piața Universității. Apoi au plecat în marș spre Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății. La scurt timp, au plecat spre Piața Victoriei și apoi spre Palatul Cotroceni, unde au scandat „Demisia, demisia!” și „Jos cu starea de alertă! Jos cu starea de alertă!”

Peste 250 de oameni au protestat și la Constanța. Un manifestant a devenit recalcitrant, iar forțele de ordine au fost nevoite să intervină. De la balcon, un tânăr le-a atras atenția protestatarilor că tatăl său a murit în urmă cu două zile de COVID, dar cei din stradă i-au răspuns cu huiduieli.

Bărbat: „Unde protestați așa? Să intrați la secție la ATI, la Boli Infecțioase, să vezi ce înseamnă oamenii cu COVID acolo. Nu mai protestați, nu mai protestați așa, e război, nu vă dați voi seama. A murit tata acum două zile de COVID. Acum două zile, tata… de COVID și voi protestați. Să vă fie ruline. Oamenii aia la infecțioase.”

Peste o mie de protestatari s-au adunat și la Craiova. Revoltați, oamenii au început să dea cu petarde și să aprindă fumigene: „Ale, ale, ale, ale! România sinceră, România liberă”.

Citește continuarea pe digi24.ro


compass bilboard.jpg