EN_VIII_Matematica_2021_var_simulare_LRO-page-002-768x1086_0a5ca.jpg

Subiectele date ieri la proba de matematică de la simularea Evaluării Naționale sunt considerate de unii profesori foarte dificile, mai ales în contextul pandemiei, când elevii au învățat mai mult online.

„Sunt subiecte grele, date cu răutate. Să zicem că obţii un 4 cu uşurinţă, dar, pentru cei care n-au făcut deloc şcoală, să iei mai mult e destul de dificil. Sunt subiecte date special pentru a se putea spune apoi, la vară, că elevii nu au făcut deloc la teste şi deci nu se pot ţine examenele de absolvire.

Le anulăm şi le echivalăm cu mediile ultimilor patru ani. Nu ştiu în ce măsură am dreptate. Dar nu văd altă logică. Să vedem. Asta este teoria şi experienţa mea”, susține profesorul Ştefan Vlaston, expert în educaţie.

Profesorul mai spune că nu poţi să dai astfel de subiecte la un milion de elevi care nu au făcut trei semestre de matematică.

„E vorba despre egalitatea de şanse. Dacă nu au făcut trei semestre matematică deloc, cum să ştie elevii ceva? Ultimele probleme, cele cu piramida, sunt grele de tot. Şi aşa ministrul a acentuat zilele trecute când a spus că nu putem recupera totul. Dar eu spun că materia nerecuperată reprezintă 80-90%”, apreciază expertul în educaţie, potrivit adevarul.ro


compass bilboard.jpg