3af8f5653b0b8d1e49_1_5fe2e.jpg

Nu toate masurile luate de autoritati pentru a opri pandemia sunt eficiente. Unele masuri, din contra, risca sa aiba efectul contrar celui asteptat. O spun mai multi experti, printre care profesorul universitar Stefan Voinea, consilier pe probleme de transparenta a ministrului Sananatii, expertul in santatate publica Razvan Cherecehes, dar si medicul Angela Campean.

Toti trei atrag atentia asupra unei masuri controversate: inchiderea magazinelor mai devreme. Acest lucru va genera aglomeratie, spun ei, iar asta va creste interactiunea intre oameni si va duce la noi infectari.

Profesor la Universitatea Babes Bolyai din Cluj, Stefan Voinea este si consilier pe probleme de transparenta si integritate al ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu. Voinea trage un semnal de alarma ca inchiderea magazinelor mai devreme este o masura prost gandita, care va genera aglomeratie, ceea ce va duce la noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Astfel, masura nu numai ca nu ar fi utila in lupta pentru oprirea valului al treilea, dar ar genera si mai multe cazuri.

Citește articolul integral pe ziare.com


compass bilboard.jpg