urs-pui-salvat-768x508_c47bd.jpg

Chiar dacă sunt antrenați pentru salvarea de vieți omenești, salvamontiștii din Harghita nu au putut spune „Nu” unei intervenții neobișnuite. De data aceasta a fost vorba despre salvarea unui pui de urs, cu vârsta de aproximativ 2 luni, găsit într-o zonă de abrupt. Ursulețul a fost predat către un centru special.

Imaginile cu puiul de urs au fost postate de Salvamont România – Dispeceratul Național, iar la scurt timp au strâns zeci de comentarii.

„Pentru că noi nu putem spune „nu putem” sau „nu vrem” , pentru că noi facem totul din pasiune și dragoste pentru tot ce înseamnă „munte”… Intervenție a salvamontiștilor din Harghita, echipa Vlăhița, pentru recuperarea dintr-o zonă de abrupt a unui pui de urs de cca 2 luni și predarea lui către cei abilități să îl îngrijească într-un centru special pentru creșterea urșilor”, a fost postarea pe Facebook a Salvamont România – Dispeceratul Național.

Potrivit salvamontiștilor, „după starea în care se afla puiul de urs exista o mare probabilitate ca ursoaica să nu mai fie in viață. Salvamont România, întotdeauna în slujba comunității și a muntelui !”, a precizat Salvamont România – Dispeceratul Național.

pui-urs-salvamont_54722.jpg

urs-salvat_37c75.jpg

urs-pui-salvat-768x508_ff53e.jpg


compass bilboard.jpg