contracte-furnizori-1-768x430_3c53d.png

Aţi încheiat un contract nou pentru gazele naturale? Dacă răspunsul este da, aţi scăpat de bătaia de cap. Dacă răspunsul este nu, trebuie să ştiţi că mai aveţi trei luni la dispoziţie să faceţi alegerea corectă. Un lucru care nu este la îndemâna oricui, spun specialiştii, mai ales că tarifele variază destul de mult.

Fie din comoditate, fie pentru că nu au înţeles ce au de făcut, doar 540.000 de persoane şi-au renegociat contractele la gaze naturale, din momentul liberalizării complete a acesteia şi până acum, adică începând cu 30 iunie 2020. Circa 16% dintre consumatori au beneficiat astfel de reduceri substanţiale.

Cei care nu au ales un furnizor, situaţie în care sunt aproape trei milioane de consumatori, au fost trecut automat în piaţa liberă, iar acum primesc noi oferte de la furnizori.

Mulţi români practic nu ştiu ce au de făcut, la renegocierea contractelor

Teodora Cimpoi, consultant în energie: Acest lucru arată că oamenilor le este foarte greu sa facă o altă alegere. Este foarte complicat, în momentul de faţă, sa înțelegi exact care este prețul pe care tu îl plătești în momentul de față. În primul rând pentru ca facturile vin în kilowat oră, de exemplu, iar ofertele furnizorilor se fac în megawat oră.

Virgil Popescu, ministrul Economiei: Sfătuiesc românii să se uite foarte bine pe oferta pe care o primesc. Dacă le convine oferta furnizorului actual, să semneze actul adiţional, dacă nu să mai caute în piaţă, pe acelaşi comparator al ANRE-ului se găsesc şi preţurile la gazele naturale şi pot foarte bine să se mute, pe o procedură simplă.

Oamenii se mai plâng că nu ştiu ce variantă să aleagă din cele propuse de furnizor, că unele au incluse şi abonamente sau că tarifele sunt prezentate şi fără costul transportului.

Citește articolul integral pe observatornews.ro


compass bilboard.jpg