valeriu-gheorghita-768x432_fd12e.jpg

Valeriu Gheorghiţă anunţă că se studiază adaptarea vaccinurilor anti-COVID-19 la noile tulpini. Preşedintele CNCAV spunbe că firmele care au dezvoltat vaccinuri anti-COVID-19 evaluează deja adaptarea acestora la noile tulpini şi, dacă vom avea o prevalenţă crescută a acestor cazuri.

Valeriu Gheorghiță a vorbit la A3 despre imunitatea căpătată de cei vaccinați: ”În opinia noastră, probabil că vorbim cel puţin de 12 luni rata răspusului imun, însă avem nevoie de mai multe date prin monitorizarea periodică a persoanelor vaccinate.”

”Probabil, în cazul în care vom avea o prevalenţă crescută a acestor infecţii în rândul poplaţiei, este posibil să fie nevoie să efectuăm o a treia doză cu vaccinul adaptat noilor tulpini”, a mai declarat preşedintele CNCAV.

În privința eficacității, Gheorgiță a declarat: ”Vorbim de o eficacitate are este variabilă între 60 – 70% până la 90-95%, dar avem circa 5% dintr epersoane care nu dezvoltă un răspuns imun protector, dar acest tip de răspuns nu se dezvoltă după niciun timp de vaccin şi nici după boala naturală. Practic, sunt persoane areactive care nu dezvoltă un nivel protector de anticorpi. Vorbim despre 5 persoane dintr-o 100.”


compass bilboard.jpg