Raliu-asfalt1-450x320-1_54cb5.jpg

Sunt mai multe variante de lucru în privința restricțiilor din perioada Pascală, însă se pare că varianta asupra căreia decidenții sunt deja de acord este cea a relaxării măsurilor față de anul trecut.

Premierul a avut o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte.

S-a stabilit ca în noaptea de Înviere să fie permisă circulația persoanelor în afara locuinței până la ora 2, această măsură urmând să fie aplicată atât de Paștele Ortodox, cât și de Paștele Catolic.

Participarea la slujbă se va face cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară.

Conform Digi24, la discuțiile cu reprezentanții cultelor religioase au mai participat vicepremierul Kelemen Hunor, șeful DSU Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, consilierul prezidențial Sergiu Nistor – Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale, Secretarul General al Guvernului, Horațiu Gorun, și Secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean.


compass bilboard.jpg