Foto-prof.-Popescu-Gilda_cbcf3.jpg

Medicul pneumolog Gilda Popescu, de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, din București, susține că un medicament ieftin, destinat tratamentului astmului, are efecte foarte bune împotriva covid.

Medicul a declarat la Antena 3 că niciunul dintre pacienții tratați cu acest medicament nu a ajuns în spital.

Este vorba de Pulmicort, un medicament folosit și la tratarea plămânilor de fumător, care a făcut și obiectul unui studiu al specialiștilor de la Universitatea Oxford.

Aceștia au ajuns la concluzia că  poate să reducă cu 90% riscul de tratament de urgență sau de spitalizare a unui bolnav COVID-19, după un studiu efectuat 28 de zile pe 146 de pacienți.

”Eu nu am pornit ca să fac un studiu științific. A fost o întâmplare pornită de la cazuri reale – cele de afectare pulmonară. Pacienții cu afecțiuni inflamatori cronice au nevoie de terapie, cel puțin astmaticii, de terapia cu corticosteroizi. Toate ghidurile noastre menționează administrarea corticosteroidului inhalator încă din stadiul precoce al astmului bronșic.

Și-n bronhopneumopatiile obstructive cronice avem nevoie de acest medicament sub forma de aerosoli, în special când se produc exacerbări, adică o modificare a stării generale, cu toate că acești pacienți sunt tratați cu anumite medicamente care au rol în primul rând bronhodilatator, să adăugăm corticosteroizi. Așa am pornit eu” a declarat medicul Popescu la Antena 3. Interviul poate fi urmărit AICI


compass bilboard.jpg