COVID-19-Antigen-Components_RDT_1430f.jpg

În ciuda măsurilor restrictive și a campaniei de vaccinare, spitalele suport covid și secțiile de terapie intensivă sunt pline cu pacienți care au dezvoltat forme grave declanșate de tulpina britanică a coronavirusului.

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că una dintre explicații o reprezintă rezultatele fals negative pe care le dau testele de antigen.

”Sunt unii care poate să testează cu teste antigen, nu le fac bine, ies negative, cred că sunt negativi, dar ei sunt cu simptome respiratorii și ajung la spital tardiv și, în final, se dovedește că sunt pozitivi” a declarat Arafat la Antena 3

Acesta face un apel la cetățeni să nu asculte recomandări sau afirmații care nu sunt bazate științific, care nu vin din partea unor autorități abilitate și din partea unor medici care se ocupă direct de aceste cazuri.

”Astăzi am văzut colegi de la Oradea care au spus au avut unii pacienți care au spus nu vor să se trateze cu oxigen. Aceste situații pun viața oamenilor în pericol. Trebuie să avem foarte mare grijă de unde ne luăm informația” a mai spus secretarul de stat MAI la postul de știri respectiv.


compass bilboard.jpg