elevi-scoala-observatorulph-sala-clasa-768x576_1_e5f77.jpg

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat că vacanța de Paște va fi prelungită la aproape cinci săptămâni, între 2 aprilie și 4 mai.

Acesta și-a justificat decizia invocând situația epidemiologică din țară. ”Alternativa ar fi fost să închidem școlile de tot, iar eu nu vreau asta” a spus Câmpeanu.

Decizia a fost aspru criticată de asociațiile de elevi, dascăli și părinți, aceștia din urmă descoperind și un motiv financiar: se fac economii importante la bugetul de stat.

„Ministrul Cîmpeanu şi-a asumat ţinerea şcolilor deschise şi trage de ele, dar în situaţia epidemiologică actuală, în unele zone, nu prea are ce face. Şi a inventat această vacanţă prelungită pentru că în vacanţă părinţii nu sunt plătiţi cu 75% din salariu de la buget ca să stea cu copiii acasă, aşa cum se întâmplă la trecerea şcolii în regim online din motive epidemice.

Este o închidere a şcolii din cauza pandemiei, mascată de o vacanţă prelungită, care nu face pagubă în buget. Drept urmare, elevii din clasa a VIII-a or să susţină primul examen important din viaţa lor cu masca pe faţă, pe căldurile din luna iulie. Parcă nimeni nu se gândeşte la aceşti elevi”, a declarat Gabriel Chicioreanu, secretar general al Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, citat de adevarul.ro.

Ministrul Educației a anunțat că astăzi va avea o întâlnire cu reprezentanții elevilor și părinților pentru a lua decizia finală în ceea ce privește modificarea structurii anului școlar în curs.

Câmpeanu a precizat că va propune scurtarea semestrului al doilea cu o săptămână, astfel încât elevii să intre în vacanța de vară pe 25 iunie, iar Evaluarea Națională să fie organizată între 22 și 25 iunie, și nu între 5 și 8 iulie, cum anunțase inițial.


compass bilboard.jpg