NzgwJmg9NDQwJmhhc2g9YWY4YzA5YzZlZGZiMzM1Mjg5ZDAzMjA3ZDM5NWMzNjE.thumb_-768x433_67f28.jpg

Joi, în ședința CNSU vor fi stabilite noi măsuri care să fie aplicate, pentru a nu se ajunge la carantinare.

SURSE: Noua strategie este să se facă diferențierea între măsurile din weekend și cele din restul săptămânii. Propunerile sunt ca magazinele să fie închise la 16.00, iar circulația să fie restricționată de la ora 20.00 pentru weekend. Măsurile existente pentru celelalte zile ale săptămânii rămân neschimbate.

Acolo unde incidența este crescută, se discută încă dacă să se ia în calcul un prag de 3,4 sau de 5 la mie, în funcție de care să se aplice restricțiile.

Despre variantele aflate pe masa guvernanților a vorbit aseară, la Digi24, șeful DSU Raed Arafat:

„Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, sunt de acord să fie impuse măsuri suplimentare și eventual o carantină prelungită pe timp de noapte. Vedem țări care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului. (…)

Noi nu am fost adepţii unor măsuri dure, unor măsuri radicale, dar nici nu putem să stăm să vede cum unii încalcă regulile sau nu respectă regulile şi cum spitalele sunt pline cu pacienţi.”

sursa declarații Digi24


compass bilboard.jpg