inchidere-scoli-768x431_77dfc.jpg

Ministrul Educației a anunțat, marți, că va fi modificat ordinul comun cu Ministerul Sănătății, astfel încât cursurile să nu se mai suspende la atingerea incidenței de 6 la mia de locuitori, ci doar la intrarea în carantină, a anunțat observatornews.ro. De altfel, recent, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a precizat că susține în continuare principiul conform căruia „școlile trebuie închise ultimele, doar dacă situația epidemiologică o impune”.

„În școli se respectă regulile de protecție împotriva îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 mai riguros decât în multe alte locuri. Educația nu te îmbolnăvește, educația te ajută să te protejezi învățând să respecți regulile”, a scris recent ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, pe pagina de Facebook, precizând că „în aceste condiții, dacă măsura închiderii școlilor nu va avea efectul scontat, vor fi generate noi pierderi în educație și tulburările de socializare în rândul elevilor se vor agrava”.

„Vom modifica ordinul de ministru cu sintagma: școlile intră în online la intrarea în carantină”, a declarat ministrul Câmpeanu, potrivit observatornews.ro.

„Măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 trebuie luate pe toate planurile, cu rigurozitatea și prudența necesare. Măsura de închidere a școlilor fără alte măsuri complementare nu va produce efectul dorit. Cu toții facem eforturi să depășim cu bine această perioadă”, a mai scris, duminică, Sorin Câmpeanu pe pagina sa de Facebook.


compass bilboard.jpg