urs-bihori-768x505_67738.png

Ursii care au fost luati din padurile din Predeal pentru ca au alergat turistii pe partii s-au dezlantuit acum in gospodariile oamenilor din Bihor, unde au fost relocati, scrie ebihoreanul.ro.

Potrivit Ministerului Mediului, institutia care a autorizat relocarea, animalul a fost lasat liber in natura, pe un fond cinegetic suficient de mare pentru a nu mai interactiona cu oamenii. Animalele au fost mutate pe fondul de vanatoare din Finis, judetul Bihor, care are o suprafata de 16.500 de hectare.

Pentru a fi capturat, ursul a fost ademenit intr-o cusca, fara sa fie necesara tranchilizarea sa. Operatiunea a fost organizata de Regia Padurilor Kronstadt si s-a desfasurat fara incidente.

„Ursul care a alergat dupa turisti pe partia de schi din Predeal a fost capturat, transportat si eliberat intr-o padure din judetul Bihor. Multumim colegilor de la I.N.C.D.S. Brasov pentru suport, Jandarmeriei si celorlalte institutii care ne-au sprijinit in realizarea acestei actiuni”, a scris Regia, pe propria pagina de Facebook, unde a postat si imagini video cu ursul.

Citește articolul integral pe ziare.com


compass bilboard.jpg