johnson-vaccin_1_4eae5.png

Valeriu Gheorghiță, președintele campaniei de vaccinare, a anunțat marți, într-o conferință de presă, că vaccinul de la Johnson&Johnson va ajunge în România la jumătatea lunii aprilie. Acesta a mai precizat că fiind vorba despre o singură doză, se pretează mai mult centrelor mobile, potrivit libertatea.ro.

„Reamintesc faptul că se administrează într-o singură doză, schema de vaccinare este simplificată. Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile. Ţinând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani şi care nu au contraindicaţii cunoscute, vom vedea care va fi strategia prin care vom putea acest tip de vaccin”, a anunțat președintele CNCAV.

„Asta nu înseamnă că nu poate fi accesat și de restul categoriilor de persoane”, a mai explicat el.

Autoritatea Europeană pentru Medicamente a aprobat săptămâna trecută vaccinul produs de Johnson&Johnson. Este al patrulea ser anti-Covid omologat în Uniunea Europeană.

Vaccinul dezvoltat de compania americană Johnson & Johnson are o eficiență de 66% în prevenirea COVID, rezultat obținut în urma unui studiu clinic global derulat pe trei continente și testat pe diferite variante ale virusului, și este 85% eficient în prevenirea cazurilor severe de COVID și a spitalizării.

sursa: libertatea.ro


compass bilboard.jpg