image-2020-09-4-24269192-41-raed-arafat-768x445_1_945d6.jpg

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că România a intrat în valul trei al pandemiei de covid. Situația este mai gravă decât în primele valuri atât din cauza tulpinei britanice, care este mai contagioasă și dezvoltă forme mai grave ale bolii, inclusiv la persoane tinere și fără comorbidități, cât și din cauza locurilor insuficiente de la terapie intensivă. În Prahova nu mai este niciun loc disponibil la ATI – secțiile covid, iar în spitalele suport sunt ocupate 262 de paturi.

Principalele declarații făcute de Arafat la Digi 24:

Suntem într-o creștere a numărului de cazuri. Nu are nimeni cum să nu recunoască această creștere, și clar că suntem într-un nou val în acest moment. Dezavantajul este că începem la terapie intensivă cu un număr de peste 900 și ceva de bolnavi, comparativ cu valul trecut când erau mai puțini pacienți în terapie intensivă, vreo 500. Pe acolo eram când a început să crească atunci.

Acest lucru ne obligă să creștem capacitatea de terapie intensivă, lucru pe care premierul l-a solicitat.

Am început din nou să analizăm detașările și să detașăm personal, pentru că dacă noi creștem numărul de paturi de terapie intensivă, obligatoriu trebuie să muți categorii de personal, cum sunt rezidenți de terapie intensivă, medici specializați să-i mutăm de la spitale mai puțin afectate, unde este un număr mai mare de personal, către spitalele unde vrem să creștem numărul paturilor.


compass bilboard.jpg