profimedia-0557581148-768x521_2_7e21a.jpg

Mai multe state europene, precum Italia, Norvegia sau Danemarca au suspendat campania de vaccinare cu serul produs de AstraZeneca după ce au apărut mai multe cazuri de decese suspecte. Și România a blocat peste 4000 de doze dintr-un lot suspect AstraZeneca până la finalizarea anchetei.

Compania AstraZeneca a reacționat printr-un comunicat oficial în care dă asigurări că nu există dovada unui risc crescut de embolie pulmonară, tromboză venoasă profundă sau scădere a trombocitelor din cauza vaccinului produs în colaborare cu Universitatea Oxford.

Totuși, AstraZeneca spune că va reanaliza toate datele de siguranță disponibile. Deja a făcut o revizuire a datelor pe care le are în cazul celor peste 17 milioane de persoane care au fost vaccinate deja în Marea Britanie și Uniunea Europeană.

Astfel, specialiștii companiei au ajuns la concluzia că nu există dovezi ale unui risc crescut de tromboze, embolie pulomonară sau trombocitopenie, în cazul niciunei grupe de vârstă, de gen, lot de vaccin sau în vreo țară anume, arată un comunicat al companiei. 

i Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat joi continuarea administrării vaccinului AstraZeneca, subliniind că la ora actuală nimic nu demonstrează riscul unei coagulări sanguine mai puternice (tromboze) în cazul persoanelor vaccinate cu acest ser.

Citește articolul integral pe digi24.ro


compass bilboard.jpg