157503799_1794356437392686_4279640395025869062_o-768x576_bf2cb.jpg

O falsă declarație a secretarului de stat în MAI, Raed Arafat, pentru Digi 24, potrivit căreia “Slujba de Paște se poate devansa până la ora 22:00 sau reprograma pentru a doua zi” a devenit virală pe rețelele sociale și unele canale media. Departamentul pentru Situații de Urgență atrage atenția că astfel de fake-news au scopul de a crește gradul de neîncredere a populației în autoritățile implicate direct în gestionarea situației generate de coronavirusul SARS-CoV-2 și a măsurilor luate în vederea scăderii numărului de infectări, pe plan național.

Postarea Departamentului pentru Situații de Urgență pe Facebook: Atenție FAKE NEWS!!

Ca urmare a unor informații false apărute atât în presa scrisă cât și pe anumite pagini ale unor persoane de pe anumite rețele de socializare în care este prezentată o “declarație” ca fiind atribuită șefului DSU, dr. Raed Arafat, pentru corecta informare a opiniei publice facem următoarea precizare:

FAKE NEWS distribuit : “Slujba de Paște se poate devansa până la ora 22:00 sau reprograma pentru a doua zi” Raed Arafat

Dat fiind caracterul vădit tendențios al informațiilor aflate în spatele acestei “declarații” ce au ca scop sporirea și accentuarea stării de tensiune, de revoltă, în rândul populației, fiind în contextul apropierii sfintelor sărbători pascale, această informație de tip FAKE NEWS, a adoptat o nouă strategie de răspândire mai rapidă a mesajului.

“Declarația”, pentru a putea atinge nivelul de credibilitate scontat, se continuă cu stipularea unei surse credibile, respectiv DIGI24, ceea ce a condus inevitabil la propagarea masivă a știrii pe diverse canale media.

Diseminarea informațiilor false, din surse nesigure, au scopul de a crește gradul de neîncredere a populației în autoritățile implicate direct în gestionarea situației generate de coronavirusul SARS-CoV-2 și a măsurilor luate în vederea scăderii numărului de infectări, pe plan național.

Din acest motiv, dorim să informăm cetățenii să


compass bilboard.jpg