fe15d285f11120b1b46ff16a9a03ab38_8359b.jpg

Scandalul imobilizării pacienților covid din secțiile de terapie intensivă de la spitalul județean Sibiu se extinde. Apar noi mărturii ale rudelor celor care au murit legați de pat.

Printre cei care acuză medicii de practici imorale și violente se numără și cardiologul Benedek Imre.

Acesta a dezvăluit că fratele său, cunoscutul medic Benedek Istvan, a murit de covid-19 legat de patul de la ATI Mureş.

„Este regretabil si foarte de condamnat faptul ca fostii lui elevi l-au legat, iar directoarea tot fosta eleva a lui a fost. Acești oameni n-ar trebuie să profeseze. Pe noi daca ne informau, aveam suficienti bani sa-l trimitem la tratament la Viena, la Budapesta, cu elicopterul. Nu am primit foaia de observatie.

Documentele au aparut cand a inceput cercetarea penala. E dezastru. I s-a promis familiei ca se va face la alta clinica o interventie salvatoare. Nici vorba, nu s-a facut. La cardiologie, unde lucrez eu, niciun bolnav nu a murit de Covid-19 pentru ca am obligat medicii ca toti pacientii sa fie observati din secunda in secunda. Sa fim mai educati, asta lipseste din medicina. Daca te-ai facut medic, te-ai facut medic sa fii la dispozitia bolnavului cand e el bolnav, nu cand ai tu program de lucru”, a declarat Benedek Imre la Antena 3.

”Fratele meu a fost legat de pat și este real că familia posedă un film în care se vede că fratele meu vorbește coerent, expune părerea și roagă să fie dezlegat. Acest lucru nu se întâmplă. Noi acest film nu-l vom difuza pentru că este sentimental foarte greu de acceptat. Este o anchetă în derulare” a completat medicul.

sursa: rtv.net


compass bilboard.jpg