hotarare-Guvern1_1_3d869.jpg

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus, miercuri, prelungirea stării de alertă, pentru o perioadă de încă 30 de zile, începând cu data de 14 martie. Pentru noua perioadă de stare de alertă se mențin mai multe măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19. Imagini cu documentul la finalul textului.

Anunțul cu privire la prelungirea stării de alertă a fost făcut, încă de marți seară, de către  președintele României, Klaus Iohannis.

Miercuri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat că a propus prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.03.2021. Propunerea trebuie aprobată, prin hotărâre de Guvern.

Pe durata perioadei de stare de alertă sunt propuse noi măsuri de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARSCoV-2, care ar urma să fie adoptate tot începând cu data 14.03.2021, în contextul epidemiologic actual.

Totodată se propune „să înceteze sprijinului acordat Ministerului Afacerilor Interne de către Ministerul Apărării Naționale, pentru asigurarea pazei și protecției unor obiective, transportul de efective, materiale și tehnică pentru îndeplinirea misiunilor specifice, triaj epidemiologic și asistență medicală, cu posibilitatea reluării acestuia la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne, în conformitate cu dispozițiile art. 53 din O.U.G. nr. 70 din 14.05.2020”.

hotarare-Guvern1_1_49be8.jpg

hotarare-stare-alerta-2_4d279.jpg


compass bilboard.jpg