PTc4MCZoPTQ0MCZoYXNoPThiNjBhZWMyNWFkOGI4MThkY2IzYmM1ZjdlZDEzZDI2.thumb_-1_8587a.jpg

Șoferița care a provocat o tragedie luna trecută în cartierul Andronache din Capitală a fost plasată în arest la domiciliu. Femeia, care s-a urcat băută la volan, a intrat cu mașina, un Mercedes GLA, pe trotuar, lovind mortal două fete.

Inițial, aceasta a fost reținută pentru 24 de ore de polițiști, apoi a fost plasată de judecători sub control judiciar.

Procurorii au făcut recurs, iar Curtea de Apel București i-a aplicat măsura arestului la domiciliu.

Potrivit procurorilor, în momentul impactului, șoferița avea o alcoolemie de 0,80, care reprezintă infracțiune.

Comunicatul Parchetului:

„La data de 27.02.2021, în jurul orelor 15,35, a condus autovehiculul marca Mercedes Benz GLA pe str. Fructelor din sectorul 2 al municipiului Bucureşti, dinspre str. Gherghiţei către str. Menţiunii, având în sânge o îmbibaţie peste 0,80 g (întrucât conform buletinului de analiză toxicologică a prezentat o alcoolemie de 0,67 g la data de 27.02.2021, ora 18,05, şi de 0,44 g la data de 27.02.2021, ora 19,05), iar, când a ajuns la intersecţia cu str. Menţiunii, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe trotuarul din dreptul imobilului cu nr.176, unde a accidentat mortal două persoane vătămate, în vârstă de 6 şi 20 de ani”.

Inițial, șoferița a negat că ar fi consumat alcool, dând vina pe un acces de strănut, respectiv că a încurcat pedala de accelerație cu cea de frână înainte de impactul fatal pentru două fete, șoferița a cedat nervos.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de antena3.ro, aceasta a recunoscut, la audieri, în faţa poliţiştilor că a băut rom şi că regretă ce s-a întâmplat.

De asemenea, femeia a declarat că „mai bine muream eu decât să trăiesc cu conştiinţa încărcată”.

Tot la audieri, femeia a explicat că nu va depune plângere împotriva fratelui fetiţei, cel care a lovit-o cu pumnii după accident.

rezultatele probelor de sânge analizate de Institutul de Medicină Legală au indicat că femeia avea o alcoolemie de 0,6 g/l în sânge.

Șoferița le-a declarat anchetatorilor că ”în momentul în care m-am apropiat de capătul străzii unde trebuia să fac dreapta, am avut un acces de strănut şi am strănutat de 3-4 ori la rând, am vrut să frânez dar am apăsat pedala greşită, m-am blocat, nu am ştiut ce să fac”.

Imaginile, cu puternic impact emoțional pot fi vizionate AICI

Aceasta a declarat că a suferit un atac de panică după accident și că șofează foarte rar, nefiind obișnuită să conducă o mașină automată.


compass bilboard.jpg