politisti-interlopi-833x420_a09f0.jpg

Secția 16 de Poliție din București este din nou în centrul unui scandal de proporții. După ce mai mulți polițiști au fost reținuți sau puși sub control judiciar pentru că au torturat doi bărbați care le-au reproșat că nu purtau mască pe stradă, Antena 3 a publicat imagini cu un incident similar.

De data aceasta, scenele s-au petrecut chiar în interiorul secției de poliție, în 2018, imaginile fiind surprinse de o cameră de supraveghere și făcute publice aseară de Antena 3.

Unii dintre polițiștii agresori sunt aceiași cu cei care au fost reținuți în cealaltă cauză.

Imaginile pot fi urmărite AICI (scenele se petrec de la minutul 7.55)

Descrierea faptelor:

Scena 1, cu imagini alb-negru: cel reținut, cu mâinile imobilizate la spate, este trântit la pământ de un polițist. Sunt prezenți 2 polițiști, dintre care unul comite brutalitățile.

Scena 2: persoana reținută, care stă în picioare, este luată din spate de polițist și dată cu capul de banca din față și apoi pusă la pământ între pupitre. Sunt prezenți 2 polițiști, unul singur brutalizează.

Scena 3: un polițist corpolent, în geacă galbenă, cu pilozitate facială (barbă, mustață) îl apucă de gât pe suspectul care stătea pe un scaun și îl pune la pământ. La violențe participă efectiv trei polițiști. Ceilalți aflați în încăpere se uită la scenă.

Scena 4: sunt șapte polițiști în încăpere iar suspectul este așazat pe un scaun. Un polițist vine pe la spatele scaunului și-l apucă pe suspect de gât cu ambele brațe în ceea ce pare a fi o priză de sufocare.

Victima a făcut plângere penală, dar procurorul de caz a decis clasarea cauzei pentru că faptele nu se confirmă, deși a avut acces la imaginile respective!


compass bilboard.jpg